2018. jan 31. 0

„Tiszta forrás, szép szó”

A cím Dinnyés József csodálatos dalából ered; tömören fejezi ki a februártól a Vízöntő asztrológiai jelébe lépő Merkúr lényegiségét. Kommunikációs oldaláról vizsgálva a jegyváltás üzenetét, azonnal kirajzolódik – élesen és szépen – a tisztázó, felszabadító beszélgetések energetikája. Régi terhektől, kötöttségektől, nehézségektől tudunk a kimondásuk által megszabadulni; a szó gyógyító erejét a megkönnyebbülésen, a felszabaduláson át közvetlenül megtapasztaljuk. A „szokásos” kimondott szó – felfakadó régi seb – gyógyulás folyamat mellett érdemes megemlíteni a támogató, bátorító szavak fantasztikus erejét úgyszintén. A Vízöntő Merkúr kiváltképp nagyszerű időszak tudatni embertársainkkal, hogy nem csak azt látjuk bennük, amit mutatnak, de a lehetőségeket is. Meg tudjuk erősíteni őket, hitet, erőt, reményt ültetve el, mint fénymagokat, mindezt pedig érdek nélkül, tisztán és őszintén. Pont ez benne a legnagyszerűbb: nem kerül semmibe, mégis csodás érzés és valami egészen pompázatos minőség megszületésénél tudunk bábáskodni azáltal, hogy egy játszótársunknak segítünk túllátni saját korlátain és ezt határozottan kimondjuk neki.

Ebben az időszakban tisztuló érzékelésünk tud egészen frenetikus, néhol meghökkentő, néhol újszerűsége miatt saját magunk számára is elképesztő új ötleteket, sugallatokat hozni. Ezeket érdemes azon nyomban lejegyezni, nem elég rácsodálkozni, hogy erre majd mindig fogok emlékezni. Az adást sokan veszik egyszerre, az ötleteket többen kapják meg szimultán, így megfontolandó az ihletett szikra mihamarabbi megtestesítése. Szellemi szinten nem csak körvonalazódnak, de teljesen megvalósíthatóan mutatják meg magukat azok a minőségek, amik által saját korlátainkat le tudjuk dönteni, túl tudunk rajtuk lépni. A hozzá társuló érzés pedig megerősíti, hogy a szabadság friss, sós illata sokkalta vonzóbb, mint a dohos-penészes, pincébe zárt biztonság-illúzió köhögtető kipárolgása.

Végezetül essék szó az önzetlenségről, a tiszta szándékú, érdekektől mentes cselekedetekről. Ezek a napok, hetek segítenek a szívből jövő adást megélni, amikor nem várunk viszonzást és ne csak pénzre gondoljunk. Bármi, ami másnak segítség lehet, játszik; megdöbbentő, mi minden tud hasznos lenni, amit talán már ki is dobnánk. Ugyanígy a lelki támogatás, a jó ügyek felkarolása, kiállás a tiszta dolgok mellett, amikkel azonosulni tudunk; beszélni róla – csodálatos hozadékkal erősíti önazonos létezésünket.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!