2017. okt 29. 0

Tiszta lélekkel

Hétfő délutántól kedd délutánig halad át a Hold a Vízöntő csillagképének jövőbe ömlő tisztító vizén. Kulcsfogalmak szintjén az önzetlenség, szabadság, adni tudás, megbocsátás tartoznak ide – szemelvényszerűen. Remek lehetőség a lelki szintű gyarapodáshoz és gazdagodáshoz (növő Hold ideje van) ezeknek a minőségeknek a működtetése, egyben tekinthetjük jövőbe való befektetésként, hozamelvárás nélkül. A Vízöntő jövőbe ömlő vizében lubickoló Hold segít megélni azt a végtelen szabadságot, amit az egóntúliság, az ön-én felettiség ad meg: amikor nem a csereérték miatt adok, „csak” az adás öröméért. Amikor képes vagyok tiszta szívvel megbocsátani, noha senki nem ítélne el a matéria világában, ha – általuk – jogosnak vélt haragomat táplálnám és dédelgetném.

Megtanulhatjuk, milyen ragyogó érzés felülemelkedni, a nagyvonalúság fogalmát más dimenziókban kiterjeszteni. Túl azon, hogy ez a folyamat karmatisztító erőket (is) ébreszt, egyben hatalmas szabadságot ad és megnyitja a kaput a remek, zseniális új ötletek, sugallatok előtt.

Ez az energia bőségesen ad, ha nem várunk el semmit. Lazán és oldottan, az elvárás feszültségei alól felszabadultan talál méltónak a Kozmosz bennünket a bőségre. Emlékezzünk a Harry Potter és a Bölcsek Köve jelenetére (akár könyv, akár filmváltozat): csak az kap(hat)ja meg a bölcsek kövét, aki nem akarja birtokolni. Így működik a Vízöntő jövőbe ömlő vízében fürdőző Hold is.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!