Tiszta vizet a pohárba.

Játsszunk nyílt lapokkal.

Le az álarcokkal.

Ezer és egy mondás él csodás nyelvünkben az őszinte és tiszta kommunikációról. Legtöbbjükkel egy aktust írunk le. Mit kell tenni ahhoz, hogy – végre! – torzításoktól mentesen cserélődjön az eszme; hogy szabadon szárnyaljanak a szavak.

Minden mondás, a legközhelyesebb, agyonpufogtatott örök igazság is valódi magvakat rejt. Bölcsességből faragott, igaz(i) értéket, „csak” és legfeljebb a rárakódott szmötyi miatt nem vesszük észre.

Vasárnap, a reggelizőasztalon nem csak finom kávé és illatos, szilvás-fahéjas téli tea gőzölög. A Merkúr egy vaskos kancsóból tiszta vizet önt mellé. Éppen ekkor érkezik meg a Vízöntő asztrológiai jelébe. A váltás tölti meg tartalommal a – talán éppen – üres mondásokat.

Vízöntő Merkúr – az egyik legszebb, ám minden bonyodalomtól mentes égi energetika. Nincs mellébeszélés. Viszlát, kamu. Szemek összekapcsolódnak, szavak igazat mondanak.

Január másodikától február közepéig, Valentin napjáig tart a Merkúr aktuális szeletben tett útja. Csavar azért itt is akad: rövid ideig hátrálni fog.

A retrográd Merkúrtól nem kell félnetek, jó lesz. Rámutat, rávilágít, melyik blökit kell még kihantolni, mert a sírjára ültetett petúnia- és facélia tövek ellenére bizony szaglik rendesen. Erről azonban a maga idejében külön mese szól.

Könnyen gördülő, egyenes szavakat formál a Vízöntő Merkúr. Mert megérted: legjobb, ha maga a szándék is sumákolástól mentes, tiszta és egyenes.

kép: pixabay.com

szabadság, tisztaság, áramlás – nem csak a kommunikációban

Pin It on Pinterest

Share This