2018. feb 14. 0

Tisztító, beavató újhold

Csütörtökön késő este találkozik Nap és Hold a Vízöntő asztrológiai jelében, ezt szoktuk újholdnak nevezni. Minden újhold különleges, ám most még a Merkúr is, bár kissé messzebbről, de odaáll cselekvő énünk és lelkiségünk égi megjelenítője mellé, hogy a szellemiségünk is jelen legyen. Szakzsargonban fogalmazva a három személyi szignifikátor áll össze egy csoportképre; tisztázó röpgyűlést tartva. Emlékezzünk, a Merkúr ezen kívül még egy további pucoló erővonalat ad a közösbe, mégpedig az Uránusszal fennálló, ekkor éppen egzakt sextil erejét.

A csillagos égre tekintve a Vízöntő csillagképének múltba ömlő, tisztító vizét látjuk csobogni, ami egyből a múlt tisztítása általi megújulásra irányítja figyelmünket. Az újhold remek alkalom szakítani régi, sunnyogó, tisztátalan, sunyi, alamuszi működésekkel, kommunikációval, gondolkodásmóddal. Ez nem feltétlenül kell, hogy kifelé látsszon, elég, ha „csak” magunkban pörgetjük. Stephen R. Covey nagyszerű gondolata itt is érvényes, miszerint aki a kertjét tisztán és rendben akarja tartani, az nem különít el egy ágyást a gaz, a dudva számára. Miért ne húzhatnánk tűélesen egy határvonalat, hogy eddig megtettünk bizonyos dolgokat, de ennek vége? Miért ne határozhatnánk el, hogy évek, évtizedek szemlesütős, félrenézős működése után végre emelt fővel, a szembe jövő tekintetét állva, egyenes, kihúzott háttal, sajgó derék nélkül éljünk?

A Vízöntő újhold mindebben érezhetően segít. Ott az uránuszi, megértést támogató, a kimondott szót erősítő, új gondolatokat szülő erőhatás. Minden, de tényleg minden arra mutat és abban erősít meg, hogy ideje végre elengedni múltunkból a méltatlan, a nem fényes, a lejárt szavatosságú, megbüdösödött dolgokat. Miért ne dönthetnénk úgy, hogy a péntek már egy magasabb, önazonos rezgésszinten köszönjön ránk, miért ne köszönthetnénk a reggeli első napsugarakat múltkoszból gyógyultan?

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!