2017. nov 28. 0

Tisztító tánc

Szerdától vasárnapig szemben áll egymással a Mars és az Uránusz (pénteki egzakt pozícióval), megmutatva azt, hogy angyali finomsággal, kedvesen, de mérhetetlenül határozottan is lehet és szabad és valóságos előrehaladni utunkon. jó, mi? De vegyük sorra az összetevőket, kezdve a Marssal. A vörös bolygó a Mérleg asztrológiai jelének utolsó harmadában menetel, ez már önmagában is egy érdekes és zamatos stáció. Csillagképi értelemben megvizsgálva pozícióját, tovább fokozódik a pikantéria, ugyanis pont most áll együtt a Szűz fényábrájának legfényesebb, Alfa csillagával, a Spicával, majd ettől a ponttól a csillagkép angyali részében folytatja égi útját. Az aratás megélését követően immár azt érezhetjük (és kellő nyitottsággal érezzük is), hogy égi segítőink, angyalaink nem csak fanfározni tudnak és harsonán szimfóniákat zengedezni, ami szép ugyan, meg magasztos, de mi most mégiscsak a Földön élünk. Most tapasztaljuk meg, hogy erő van benne, erő munkálkodik általuk életünkben: amikor segítségül hívjuk őket, akkor a megvalósulás bizonyosságát is már előre tudjuk, hiszen ezt a mérhetetlen energiát adja a Mars útjának ezen szakaszában. Az erő-lendület-határozottság szentháromsága jó dolog, ne vegyítsük még gondolatban sem az erőszakossággal, a keménységgel, mert két külön tál tésztáról beszélünk és nincs közös metszet. Vagy erős vagyok, vagy kemény vagyok; ha kemény vagyok, arra azért van szükségem, mert így kompenzálom a hiányzó erőt, amikor pedig – belülről jövően – erősnek érzem és tudom magam, már semmi szükség keménykedni.

A Kos jelében járó Uránusz a tiszta alapokon nyugvó új kezdeteket támogatja, segít letenni az alapköveket, amikre valami egészen szuper, a korábbi félreértéseket, esetleges mellébeszéléseket teljességgel nélkülöző fény-építményt emelünk. Érdekes adaléka a szembenállásnak, hogy itt, a Kos asztrológiai jelében a Mars uralma alatt vándorol az Uránusz. A tisztítás, a tisztázás – túl azon, hogy felszabadít és általa megélhetjük a megkönnyebbülés semmihez sem hasonlítható, mámorító érzését – az új fejezetek megírásához ad kezünkbe tollat, olyat, ami fényesen ír és mi magunk róhatjuk a betűket és sorokat a tiszta, fehér lapokra. Asztrozófiai értelemben a Halakban mozog az Uránusz, az összegzés pontjához közel, megvilágítva, hogy az összegzés fontos, tudnunk érdemes, mi az, amiért vissza kéne mennünk, hogy helyrehozzuk, avagy milyen kötelékek, múltba húzó szálak akadályoznak ebben, illetőleg mikor jön el a továbblépés, a kiemelkedés ideje? Mikor mondhatjuk, hogy igen, ez így rendben van, megyek tovább, helyesebben libbenek tovább, fölé emelkedtem ennek a helyzetnek.

Az oppositio a két bolygó energiáit segít kiegészülni; olyan ez, mint amikor mindenki a legjobbját nyújtva lép táncba. Ez a tánc ropogós-friss, nem annyira andalgós, de a pattogós ütem is a Kozmosszal együtt rezeg. Ebben a táncban csak jól jöhet ki a lépés, még akkor is, ha az elején nem is ismerjük a figurákat és a forgások irányát, de olyan magával ragadó, hogy elég ráhagyatkoznunk és nem lépünk mellé.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!