Ami emel, az felfelé visz. Akár fizikai értelemben, például egy liftben vagy egy kabinos felvonóban éled meg. Spirituális vetületében talán még egyszerűbb a történet. Ahogy magasabbra jutsz, tágul a perspektívád. Szélesebb a látóköröd, több mindent látsz meg, veszel észre abból, ami „alant” elterül. Nem mellesleg: tisztul a levegő is körülötted. Ez pedig nem kevés áldásos hatást gyakorol életedre.

Egy kis emelő erő segít, hogy megpillanthasd mindennapi útvesztőidet. Zárójel: csak tévúton járva válsz felsőbbrendű, orrot az égbe emelő, nemtörődöm valakivé. Illetve te semmiképpen, legfeljebb az, akinek a gyökerei kiszakadtak az éltető anyaföldből. Gondolatszál vége. Mintha léggömbbel emelkednél a táj fölé. Radnótiasan szólva az egyre inkább térképként mutatja meg, amit a gyalog hétköznapokban nem biztos, hogy észreveszel. Amivel gondod, problémád akad, azt pedig biztos, hogy nem veszed észre. Ezért jó az emelkedés. Ezért is.

A rálátás szuper, kitűnő, mégis: önmagában elégtelen. Tenned kell, hogy kiszabadulj bizonyos tévutak és tév-mintázatok bűvköréből, rabságából. Ideje megismerkednünk a két égi szereplővel és a köztük munkálkodó, azért a bizonyos emelkedésért „felelős” energiamintával.

Röviden, tömören és velősen: Nap-Uránusz trigon. Január 4. és 6. között egzakt, de lássuk, mit is jelent mindez a gyakorlatban. A trigon háromszöget jelent általában; az eget fürkészve pedig egy 120 fokos fényszög kódneve. Jelen esetben a két égitest között épít fényhidat. Emelő erő, lelkesedés és lelkesítés, jobbra törekvés, tökéletesítés. Ilyen késztetéseket ébreszt. Kik között?

A Nap központi csillagunk, a róla elnevezett Naprendszer centrum-csillaga és -energiája. Egy születési képletben ő szimbolizálja a cselekvő ént. Rálátás, derű, életigenlés, humor, őszinteség. Ők is a Nap-sághoz tartoznak – oly sok más jellemző mellett.

Uránusz: ő a reformer. A nagy újító, aki teli szájjal röhögi körbe az elavult struktúrába ragadást. Nem tiszteletlen, de hóna alatt kérdőjelet hord, amit mindenhová odabiggyeszt, ahol lejárt, poros dolgokat pillant meg. Nem mellesleg pedig azon (is) munkálkodik, hogy felszínre hozd a benned élő zsenialitást. Meggyőződése, hogy az ott van, csak és legfeljebb egy kicsit rápakoltál ezt-azt, mint pincében a lomokat. Eddig.

A fényszög ereje éppen Vízkeresztre fordít rá. Ez az alkalom azonban nem csak és nem feltétlenül az általános értelemben vett vallási ünnep. Jóval több annál és azon túl. A jó időzítés a siker kulcsa – szokták mondani. Maximálisan egyetértek vele, igaz kijelentés. Most is.

A tettek útján való tisztulás és emelkedés a cél. Ám ez nem vég-, csak részcél. Utad egyik szakasza, se alá-, se túlbecsülve jelentőségét. Az emelkedés szép, jó, üdvös. Lásd meg a mintákat, de ne állj meg itt. Lépj tovább és változtass, újíts. Ez a lényeg.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This