2018. jan 12. 0

Tömören, lényegre törő módon!

A szombati napon egy egzakt Merkúr-Szaturnusz együttállás segít kimondani a fontos dolgokat, tömören, velősen. A találkozó a Bak asztrológiai jelében történik meg, így bizton tudhatjuk: minden, amit kimondunk, közelebb visz a megoldáshoz, az előrelépéshez; az aktuális élethelyzetünk megoldásához kínál kulcsot. Nem csak letisztulnak a gondolataink, de összesűrűsödnek a számunkra jelentőséggel bíró minőségek körül, ez az esszencia ölt testet formálódó szavainkban, mondatainkban. Nem kell köntörfalazni és körülírni; valahogy magától ugrunk a közepébe, in medias res módján.

A jó időzítés is kódolva működik a szombati napon, hiszen a Szaturnusz érintettsége okán az idő jelentősége megnő. A kellő időben, kellő helyen és súllyal kimondott szavaink nyomatéka hatványozódik, légneműből kristályosodik ragyogó módon, magában hordva és kifelé csillogtatva a legmagasabb rezgésű fényeket. Ezek a fények pedig a Tejútról érkeznek, a két bolygó kézfogója az Istenek Útján történik meg. Ezt a tejúti befolyást megélhetjük például oly’ formában, mikor előre kigondolt szavaink az agyunk és a hangszálaink között vesznek egy perdületet és egészen más köntösben, felfényesítve érkeznek napvilágra, holott nem is pont azt terveztük kimondani, mint ami sikerült; ám a „végszó” sokkal jobb, szebb és kifejezőbb a szintetikus működésünk által létrehozhatónál. Így, szinte észrevétlenül „csempésződik” be a legmagasabb rezgés gondolatainkba, szavainkba.

Ha már fény: az együttállás a Nyilas csillagképében történik meg; ahonnan a magas tudás és fény bölcsessége árad. Ez már egy kicsit magasabb, nem annyira kézzel fogható és megrágható, mint például a Bak zodiákus minősége, itt egyfajta finom ráhangolódásban érkezik meg ez a magasabb, isteni eredetű „töltelék” eszmeiségünkbe. Nem nélkülözve némi pátoszt (azaz egyszerűsítsük az egyenletet, vegyük ki a dupla tagadást és mondjuk ki: magasztosan fogalmazva) átélhetjük a szombati napon a szavak szentségét, de nem tányérdobálós-szentségelősen, hanem valódi, magas rezgésű módon, amikor a kimondott vagy leírt szavakban ott a besűrűsödött szeretet-energia és bölcsesség. Igen, te is képes vagy rá, hogy megszülessenek benned ezek a szavak és mondattá, mondatokká fűződjenek!

 

kép: www.aphostol.deviantart.com

Szólj hozzá(nk)!