2018. máj 26. 0

Tudás és lélek

Mostanában kicsit kevesebb szó esett a Neptunuszról és a Jupiterről, akiknek a jelenleg aktív trigon fényszöge még a hó végéig érezhetően segít bennünket. A Jupiter a Skorpió asztrológiai jelében retrográd mozgást végez, az álmok és titkok világából felemelhető bölcsességet adja kezünkbe. Megmutatja, mi az, ami bennünk van valahol elásva, de aminek a segítségével tovább tudunk lépni, képessé válunk megoldani adódó élethelyzeteinket. A csillagos égre tekintve a Mérleg fényábráját látjuk; a középponttól (béta csillag) a múlt serpenyője felé haladó Jupiterrel. Fontossá válik a múlt igazságainak meglátása, felismerése: mi az, ami mögöttem van, mégis szükségem van a tanulságaira ahhoz, hogy előrehaladhassak?

A Neptunusz hazai vizekben fürdőzik a Halak zodiákusában, ahol a Jupiterrel (minő véletlen…) társulva uralkodik. Vegyük észre, milyen fontos az elmerülés, a mélységek ismerete, az összegzés e kettős érintettség miatt; az asztrológiai cikkely két ura szövetkezik az emelő erők fényszögén keresztül. A spiritualitás, a lelkünk mélyével való foglalkozás azonban a jövőért történik, mégpedig a magasabb minőségű, tisztább jövőért: Poszeidon planétája a Vízöntő csillagkép jövőbe ömlő, tisztító vizében pancsol.

Ez a trigon megmutatja, hogy tényleg bennünk van a megoldás. Önnön mélységeinkből tudjuk kiemelni mindazt, ami előrevisz. A lemerülés által emelkedhetünk fel – paradoxonok ugyan, de mégis működnek. Talán logikus felünk, érveket szerető elménk számára furcsa és különös, azonban a megtapasztalás minden kételyt könnyedén eloszlat. Merjük elhinni, hogy csodálatos lelkünk mély „bugyraiban” igazgyöngyök laknak, amik megmutatják az előrefelé vivő utat; kezünkbe adják azt a tudást, amivel képesek vagyunk jelen állapotunkból kiemelkedni.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!