2018. nov 24. 0

Tudás, Fény, Bölcsesség

A nyelvtan szabályai szerint a cím három minőségéből csupán az elsőt kellett volna nagy betűvel kezdenem, mégis tudatosan vétettem, mert nem akaródzott nemecsekernősíteni sem a Fényt, sem a Bölcsességet. A hármas felsorolás apropója a vasárnapi-hétfői egzakt Nap-Jupiter együttállás, mégpedig a Nyilas asztrológiai jelében. Egy Nap-Jupiter találkozó mindig ad egyfajta megvilágosodás-élményt, mégpedig nem feltétlenül a felgyúló villanykörtével analóg módon. Ez a fajta megvilágosodás nem olyan azonnali, hirtelen, mint amikor tantusz pottyan a laminált padlóra, hanem áradó, mintegy hömpölygő energia, ám visz magával mindent a szétterjedő fény – mindent, ami sötét és immár szükségtelen. A megvilágosodáshoz a Jupiter-féle magas tudás és bölcsesség szolgáltatja a megannyi luxot, a partner pedig nem más, mint a Nap, azaz cselekvő énünk égi megjelenítője. Ebből persze az is adódik, hogy ne máshol keressük a fénypászmákat, hanem magunkban, belül, mert bizony megérkezik és ott is van.

A Nap éppen csak elhagyta a Skorpió csillagkép ollóját, az elengedés és a méltatlan minőségek levágásának kozmikus eszközét, így frissen és ragyogóan szállítja a megkönnyebbülést és felszabadulást. Lássuk meg, hogy pont ebben a megtisztult állapotban „éri utol” a Jupitert, azaz a fentebb taglalt, tudásalapú világosság megérkezése már egy rendezett és gyommentesített spirituális környezetbe tud megérkezni. Nem mellesleg a vasárnap és a hétfő kitűnően alkalmas a távlatokkal való foglalatosságokhoz, jövőtervezéshez is. Nem mindegy, milyen székben ülve, milyen égi töltet idején tervezzük meg az elkövetkező időszakot.

Az együttállás a bőségről is szól, hiszen a Jupiter a kiáradás és a terjeszkedés planétája (is). Érdemes ezzel összhangban a jólét és jómód (nem csak és feltétlenül anyagi értelemben!) bölcsen és szeretettel való megteremtésének lépéseit is végiggondolni; ellenben nadrágszíjak összehúzásához és spórolós-leépítős tervekhez kevéssé baráti a két nap energiája.

 

képek: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!