Jelenleg mindkét bölcsességbolygó, a Jupiter és a Szaturnusz is hátrál, azaz látszólagosan hátráló mozgást végeznek. Nagyon érdekes kettejük kapcsolata: április második felétől június végéig a varázslatos erőket megtestesítő quintil fényszögön keresztül működnek együtt. A Jupiter a Mérleg, a Szaturnusz a Nyilas jelében vándorol, ez nem fog megváltozni ebben a bő két hónapban sem. Röviden összefoglalva zodiákusi értelemben a Jupiter a kapcsolatokból érkező tanításokra, az onnan kinyerhető bölcsességre és magas tudásra irányítja figyelmünket, a Szaturnusz pedig a filozófiák, az isteni törvények által megtapasztalható tanulás és kikristályosodott tudás szószólója.

Amikor a szeretet bölcsességének princípiuma és a tudás bölcsességének égi vándora a mágia fényszögén át működik együtt, akkor tudható, hogy valami nagyon jó sül ki belőle. A kapcsolatokból érkező tanítások a leghangsúlyosabbak, a ma embere amúgy is ezen a területen tudja a legtöbb fejlesztő és előrevivő leckét venni, magyarán a kapcsolatainkból tanulunk. A remeteség és a barlangba egyedül elvonuló, meditálós idők elmúltak, azaz megtehetjük, de nem sokat ér a megvilágosodásunk, mert az csak saját mikrovilágunkban fejti ki hatását és nem az emberek közötti finom hálószövetekben.

A bölcs és elfogadó szeretet az összpontosítás képességével, a társunknak szentelt gyógyító erejű figyelemmel alkot mágikus elegyet. Ez az energia valódi kapcsolatgyógyító minőség, hiszen a gyűrűs bolygó égi hátterében a Kígyótartó csillagkép fényeskedik, ő pedig a beavatás és a gyógyítás égi képviselője. Megkapjuk a szavakon túli és szavak feletti érzékelés képességét, amivel rá tudunk hangolódni társunkra és ezzel a csodaeszközzel felvértezve elérhetünk olyan minőségeket is, melyek létezéséről sem tudtunk. Mindenképpen tanításokat kapunk, ahogyan mi is tanítóvá avanzsálunk társunk számára, a kölcsönösség pedig olyan mély, belső felismeréseket ad, melyek által valódi beavató élményekkel gazdagodunk.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This