2018. máj 23. 0

Tudni és kimondani

Csütörtökön egy egzakt Nap-Mars trigon ad lendületet és emelkedést. A Nap az Ikrek jelében jár, a Mars pedig a Vízöntő zodiákusában lépdel: mindkét princípium levegős jegyben tartózkodik, így elsősorban gondolati, szellemi gyümölcsei születnek az együttműködésnek. Felszabadulós-megkönnyebbülős energiák szakadnak fel az inspiráció nyomán; olyan jó megkönnyebbülni, miután kimondtuk, ami szívünket nyomja. A Vízöntő Mars ezt a kimondást erővel tölti meg, nem félve suttogjuk, hanem bátran kimondjuk, aminek ideje van és amitől tudjuk, hogy szabadulnunk érdemes.

Az Ikrekben haladó Nap segít megérteni a miérteket, több megvilágításból mutatja meg a dolgokat, hogy alaposan körbejárhassuk, megszemlélhessük azokat. Amikor a nézőpontok számát növeljük, arányosan nő a megértés foka is, hiszen perspektívát váltva a korábbi tudati szűkülés ellenében dolgozunk, valóságérzékelésünk tágul, ahogyan a befogadó képességünk is.

A legszebb ebben az emelő erejű együttműködésben a tudás alapján való döntéshozatal. Nem vakon, vagdalkozva akarok nyesegetni valamit, ami talán a lábam; itt és most pontosan látom és tisztában vagyok azzal, amitől ideje megszabadulnom. Szokták mondani: a tudás hatalom. Ez most fokozottan igaz, mert a megismerés segít rádöbbenni, mitől érdemes megtisztulnunk, így, felszabadulva pedig egészen más minőségben élhetünk; magunk mögött tudhatjuk az eszmei varacskos disznó állapotát sárral és dagonyával együtt.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!