Csütörtökön egzakt a Mars és a Jupiter mágikus energiákat ébresztő quintil fényszöge. A vörös bolygó az Oroszlán zodiákusában járja útját, míg a szeretet bölcsességének égi vándora a Mérleg jelében lépdel. Az Oroszlán a rálátást, a szeretet árasztását, az erők uralását teszi oda keretnek, hogy aztán a Mars mindezt lendülettel, cselekvésre inspiráló erővel, szikrákkal tüzesítse át és töltse meg. Tüzesítse, hiszen tüzes jelben tüzes bolygó az Oroszlán Mars elemek szempontjából vizsgálva. A csütörtöki nap további különlegessége a csillagképi háttérben rejlik: a Mars aznap a Rák csillagkép Béta csillagával, az Al Tarffal (Tekintet) áll együtt szorosan. Ennek a csillagnak az üzenete a múlt látása, a szeretettel való megnyílás, befogadás. Vegyük észre, a múlt ismerete kettősen is megjelenik itt, hiszen az Oroszlán cikkelyének hangsúlyos motívuma a múltba tekintés (maga az Oroszlán csillagkép is – amelyik névadója az asztrológiai jelnek, de nem azonos vele – a múltba néz).

A Jupiter a zodiákus tükörházában, a Mérlegben halad, teszi ezt a Szűz csillagkép jövőbe érkező lábánál. A kapcsolatokból érkező tanítások válnak általa fontossá, a jupiteri tartalom segít a magasabb tudást megkapni, megérteni emberi relációinkból. Általa gazdagodhatunk, és bölcsülhetünk igazán a társas játékainkból. A Jupiter azonban a tanítói minőségeket is képviseli, így társunk számára mi magunk jelenünk meg a magasabb tudás közvetítőiként, persze nem egyfajta kinyilatkoztató, iskolás módon, hanem jellemünk, tetteink, életünk és a hozzá fűződő szálak szövésének milyensége által.

A két planéta a mágikus érzékelés fényszögén át, a quintilen keresztül kapcsolódik egymáshoz és ez a hét végéig még így is marad. Ez a fényszál a mögéérzékelés, az éteri finomságú jelek vételének képességével ajándékoz meg. A mostani napokban a kapcsolatainkban megjelenő tanításokat sokszor nem ésszel, nem is szívvel, hanem valami még mélyebb, még kevésbé nevén nevezhető érzékünkkel és módon kapjuk meg. Benne van a korlátaink meghaladásának lehetősége ugyanúgy, mint a jövőért való munka (itt válik fontossá a múlt látása), aminek segítségével bölcsebben és letisztultan érkezhetünk meg a holnapba (emlékezzünk: a Jupiter mögött ott a jövőbe érkező láb üzenete). Bátran hagyatkozzunk megérzéseinkre, ösztöneinkre: segítenek, és úgy támogatnak, ahogyan racionális elménk sokszor el sem tudja képzelni. Legyen meg a hitünk és a bizalmunk, hogy erőt kapunk a kapcsolati tanításokhoz, mindezt varázzsal és pillangószárnyas lágysággal átitatva éljük most meg.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This