2018. Már 21. 0

Tűz és víz újrahangszerelve

A csütörtökünket egy kedves Mars-Neptunusz quintil fényszög dobja fel, mégpedig varázslatos módon. Ez önmagában még nem hírértékű, hiszen ahol a quintil, ott a varázslat, ám a nemrég a Bak jelébe lépett Mars egészen különleges módon birizgálja a Halakban fürdőző Neptunuszt és viszont. A már-már bántó szintű leegyszerűsítéshez közeledve elmondhatjuk, a megoldáshoz bennünk az erő; nincs erőtlen kar vállaink végén, a szikrát pedig valahonnan mélyen belülről kapjuk: olyan lelki késztetés hajt, amit sokszor fel sem ismerünk, „csak” úgy cselekszünk, ahogyan motivál. Ez az érzelmi kútfenékről jövő biztatás páratlanul szépen alkot harmonikus egységet a tettre kész, megoldás-centrikus cselekvő én-részünkkel.

Biztosan hallottunk már klasszikus zeneművet elektromos gitáron előadni: most hasonló húrokat pendítenek bennünk az égi erők. Egyszerre van jelen a finomság, a lágy, érzelmes vonulat és a karcos, vaskos gitár-riff, azaz a megvalósító, lendületes, lobogó energia. Azt is észrevehetjük ezen a csodálatos napon, hogy a spiritualitás valahogy a megfoghatatlan, ködös misztériumból valós, konkrét eszközzé nemesedik, ahogyan a megfelelően előadott esőhozó tánc, ének, ima is felhőket varázsol az égre tikkadt nyári napokon.

Találunk egy kivételesen szép motívumot is: a Neptunusz jelöli – többek között – belső, legmélyebb félelmeinket, azokat az ősfélelmeket, amikre ébren nem vagyunk tudatosak, legfeljebb lázálmainkban jönnek elő, mikor csatakosra izzadt takaróval, riadtan ébredünk, kiugró szívünk zakatolásával metronómként. Ezeknek a félelmeknek a megzabolázására, rendbetételére is kitűnő nap a csütörtök, a Mars segíti az ilyen típusú, nemes önlegyőző munkánkat, aminek eredménye születik; hiszen a Bak-energetika konkrét produktumok megszületését támogatja.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!