Vasárnaptól keddig szemben áll egymással a Szűz jelében kocogó Mars és a Halak cikkelyében fürdőző Neptunusz. Az érintettség időben rövid ugyan (hétfőn érezni legerősebben), de remek lehetőségeket kínál lelki dolgaink rendezésére. Az Uránusz a Halak jelében odahaza tartózkodik; a zodiákus ezen szeletének ő az ura, a Jupiterrel társulva. Az összegzés, lelkünk legmélyebb rétegeinek rendbetétele, a számvetés fontossága mind-mind hozzá tartozik. Csillagképi értelemben a Vízöntőben jár Poszeidón planétája, mégpedig a jövőbe ömlő tisztító vízben lubickol. A megtett út összegzése, az idejét múlt dolgok lezárása, befejezése mind-mind a jövő tisztaságát szolgálják.

Észrevehetjük, milyen csodálatosan egészül ki ez a mély, elsősorban belső, lelki-érzelmi folyamat a Mars Szűz-béli útjának lényegével. Az oppositio, a szembenállás fényszöge a teljességre törekvés erőit ébreszti fel; a mostani napokban a lendület és az energia mind-mind bennünk munkál a mélységi „tartalmaink” megoldásához. A Szűz stációban haladó Mars az aratás okán egyúttal a vetés fontosságára is rámutat, erre rímel a jövőben ömlő, tisztító vízben mártózó Neptunusz is.

Mindkét energia ugyanabba az irányba visz és most erőiket összetéve egészülnek ki, hogy a következő lépések már – magukban hordozva a múltból nyert tudást és tapasztalatokat – jobban szolgálják jövőnk fényét. Az időegyenes közepén állva tudunk előrelépni lábremegés nélkül, határozottan és célratörően, lelkünk legmélyéig azonosulva a céllal.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This