Már összesöpörték a maradékot. Poharak, pezsgősüvegek kukázva. A konfettit majd elmossa az eső. Ahogyan a hányást is. A tűzijáték-dobozok, szakadt petárda-tetemek is a szemétben.

A kutya- és macskanép kezd megnyugodni, a durrogás alábbhagyott, a szilveszteri armageddon lassan múlik, halványul az emlékekből is. Itt az új esztendő. Már naptárilag, hiszen a valódi csak március 20-án köszönt ránk.

Mégis, ha már közkeletűen új évről beszélünk, akkor legyen valami kozmikus megújulás is!

Ennek égisze alatt született a Bak újhold. Vasárnap, január 2-án 18 óra 34 perckor egzakt Nap és Hold együttállása.

A megújulás megoldást, fejlődét, előrelépést hoz. Emlékezz: a január elején tett fogadalmak nagy százaléka nem véletlenül siklik ki, vagy fut sanyarú sorsú Titanic-ként jéghegynek. Nem vagy sz@r alak, a jellemeddel sincs semmi gond. Egyszerűen csak az időzítés nem megfelelő kardinálisan új dolgokba vágni, új életet kezdeni. Az a tavasz eljövetelével üdvös.

Hogy mégis jobb szájízzel indulhasson a 2022., a Kozmosz – nyilván – gondolt egyet. Tessék, itt egy príma újhold. Nem akármilyen: működő. A Bak asztrológiai jele a dolgok működtetéséről, a kipróbált, valójában a talpán megálló dolgokról szól. Ábránd helyett praktikum. Támaszkodhatsz rá. Támaszkodj rá.

A megújulás jót hoz. Teremt. A Nyilas fényábrájának Nunki csillagánál talál egymásra Nap és Hold. Amikor újat dobsz, abban ott a nemes foganás, a fénynemzés. Abból pedig nem korcs fattyak látnak világot, hanem valami igazán magasztos. Azaz: merj nagyot álmodni, ez – amúgy – kozmikus, édes felelősséged is.

kép: pixabay.com

a csillámporos álmokból működő valóságot teremt a Bak újhold

Pin It on Pinterest

Share This