Pénteken reggel áll együtt a Nap és a Hold a Nyilas asztrológiai jelében, azaz a hét utolsó napján egy csodás újholdra csöngetnek be. Fantasztikusan jó energiák mozognak a két princípium találkozójánál, hiszen mindketten már a Tejúton róják égi útjukat, azaz a megújulásban ott az isteni világok magas energetikája. Nem rossz, határozottan nem rossz. Ha hozzátesszük, hogy a magas tudás, a Fény bölcsességének zodiákusában történik az együttállás, még dicsőbb kép rajzolódik ki, amit azért még mindig lehet fokozni. De a Nyilasról szólva említést érdemel az ima, az Istennel való „kommunikáció”, együttműködés. Ez az újhold kitűnően alkalmas meditációra, imára, bármilyen spirituális szertartásra, amivel felvesszük a kapcsolatot a felsőbb erőkkel, hogy segítségükkel újulhassunk meg.

Jó tudnunk, hogy a Nyilas asztrológiai jelének a Jupiter az ura, a mostani újhold így az ő égisze alatt „valósul” meg; intenzíven támogatva a fényes és bölcs erőkkel történő jövőtervezést. Vegyük észre, hogy egy ilyen magas energetikában nemigen tudunk profán módon, alacsony szinten fordulni az elkövetkező idők vázlatának megrajzolásához (nyilván tudunk persze, hiszen van a tarsolyunkban pár adag szabad akarat, amivel akár szembe is mehetünk a kozmikus energiák sugallataival, de a zsebkésünkkel is inkább almát pucolunk, mint eret vágunk magunkon).

Slusszpoén egy: az újhold csillagképi hátterében a Kígyótartó gyógyító, beavató csillagzata fénylik, így az ő energiái is játékban vannak, mérhetetlenül jó felismeréseket, beavató jellegű tantuszhullásokat hozva. Azt pedig szinte le sem kell írnom, hogy ilyenkor a rádöbbenéseket cselekvés követi; ebben az erőtérben nem száll el erjedt szellentés őszi kéményfüst módjára a föntről kapott iránymutatás. Slusszpoén kettő: az újhold, azaz a Nap és a Hold kettőse egy izmos quadrat fényszögben áll ekkor a Mars-Uránusz tandemmel. Érdemes újraolvasnunk, miben is támogat az erő és a mély lélek planétájának kettőse. A quadrat a megvalósulásra, az elvből konkrétumra törő motiváció fényhídja, ezen keresztül dolgoznak össze a kozmikus játékosok. A megújulásban lelkünk minden legbelső, rejtett impulzusa is ott dolgozik, ahogyan a hozzá kapcsolódó tetterő is; tovább fokozva a nehezen fokozhatót. Jó reggelt, péntek!

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This