2018. aug 10. 0

Újhold az Oroszlán jelében

Szombaton délben találkozik Nap és Hold az Oroszlán asztrológiai jelében, akkor lesz újhold. Ez az együttállás szól – többek között – a szeretettel való megújulásról is: nincs más erő, aminek a segítségével ennyire eredményesen és hatékonyan tudnánk kipucolni életünket, lelkünket, kapcsolatainkat pincétől padlásig. Áradó, elfogadó, tiszta szeretet-erők támogatják, hogy belekezdjünk a következő, új fejezetbe, abba, ami hófehér, tiszta lapokkal van tele, s ezeket a lapokat már mi magunk írjuk tele a valódi vágyaink szerint.

Asztrozófiai szemszögből nézve az újholdat az Oroszlán csillagképének fejét, azt a bizonyos múltba tekintő fejet láthatjuk. Fontos, hogy lássuk a múlt történéseit és egyben értsük is meg. A múlt ismeretével képesek vagyunk harmonikusabb és boldogabb jövőt alkotni magunknak; a leckét megtanulva szükségtelen újra és újra megkapnunk ugyanazt a pofont. Ebben a megújulásban az oroszláni uralkodó minősége is ott mocorog, hiszen a múlt ismerete által egyúttal uralni is tudjuk az életünket, a sorsunkat; el tudjuk kerülni a sodródást és a tévelygést egyaránt.

Csodaszép, hogy éppen délben találkozik a két princípium, hiszen a delelő, ragyogó Nap igazán képviseli az Oroszlán jellemvonásait: maximumon árasztja a fényt és a meleget. Vonatkoztassunk el a hőségriadótól és a tápossá vált emberanyagtól és emlékeztessük magunkat, hogy nyár van, mikor máskor lenne itt az ideje a napsütésnek és a melegnek, mint most? Ebben az újholdban a derű és a vidámság erői is benne munkálkodnak, ők is támogatják a megújulást, több mosollyal, jobb (élet)kedvvel.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!