A látszólagosan hátráló Merkúr csütörtöktől újra a kozmikus irányban halad a Kos jelében, a Halak kettős csillagképének visszaúszó halacskájához vezető fonálnál, de az Ekliptika, a Nap útja alatt, ami belülre irányítja a figyelmet, a belső megértést és munkát hangsúlyozza. A Vénusz okán már többször ejtettünk szót a fonálról és a kötöttségekről, most is aláhúzandó az üzenet: annak megértése kulcsfontosságú, milyen múltbéli kötések tartanak minket gúzsban, hol és kikhez fűződnek láthatatlan szálak, amik nem engedik szárnyainkat mozgatni. Mostanra már megérett az idő és mi magunk és megértünk ennek meglátására, felismerésére és az ebből adódó cselekvésre egyaránt. Ideje van megtenni azokat a lépéseket, amik elsőre talán kényelmetlenek és kellemetlenségeket tartogatnak, de hosszú távon mindig kifizetődőek, mert a szabadság és az önazonosság fontossága felülírja a pillanat diszkomfortját.

Amikor le tudjuk oldani, le tudjuk vágni ezeket a köteleket, akkor nyílik meg a lehetőség az igazi előrelépésre és a magasabb minőségű új kezdetekre (jusson eszünkbe: a Kos jelében járunk). Nem azért hátrált a Merkúr, hogy aztán ugyanazon a keréknyomon jöjjön vissza életünk szekere; a szintemelkedés lehetőségét szállította, amivel könnyedén élhetünk is. A fejlődés és emelkedés pedig valódi beavató élményeket és felismeréseket ad, hiszen a Merkúr egyben a beavatás bolygója is.

A kommunikáció jelentősége is erősödik, ám most a belső, önmagunkkal folytatott eszmecsere, saját belső világunk megértése és érzelmi párbeszédkészségünk egyaránt kivastagított betűsen csücsül a lista élén. Mindazonáltal a kötések leoldása a társainkhoz fűződő viszonyainkban is hozhat gazdag tanításokat szállító beszélgetéseket, amikből valódi igazgyöngyökhöz juthatunk; akkor is, ha netán ordításból és meg nem értésből fakadó salakanyagot kell leslagoznunk róla. A penetráns felszín alatt lapul a lényeg, amiért megéri.

kép: www.wallpaperup.com

Pin It on Pinterest

Share This