Ünnepet várni jó. Valójában sose növöd ki a gyermeki éned visszaszámolós izgatottságát. Legalábbis teljesen nem. Ha mégis, az rossz hír lenne… Érdekes a mai nap. Vasárnap, mégpedig harmadik advent. Holnap Luca napja. A Szenteste már a küszöb alatt – szinte. Mégis: kevéssé érezhető a meghittség. A felszínen.

Az ünnepek lényege nem a tort ülő fogyasztás, a vásárlásorgia, még csak nem is a hétköznapokból való – megérdemelt – kizökkenés. Hanem a megszentelés. Még ha nem is érzed. A rákészülés legeslegalján még mindig, ebben a sokak által korcsosultnak nevezett XXI. században is ott motoszkál.

Kevéssé gondoljuk végig, hogy röpke 80-90 karácsony adatik ebben az inkarnációban, aztán elmegyünk pihenni és összegezni. Jól is van ez így. Nem rágódni kell rajta, inkább méltón orientálódni. Fenyőfán k. anyázva huzakodni éppen nem ilyen (saját két szememmel láttam, füleimmel hallottam, döbbenetem máig eleven).

Ez a december közepéhez tendáló időszak a ráfordulás, a készülődésben eszközölt utolsó kanyar. A mindennapok rohanásába már itt is, ott is belefűződik a hangulat. A forró csoki. Az előlegbe megvámolt szaloncukros doboz az alig látható csenőnyílással. A felhorgadó vágy faszénen szült fahéjas kürtőskalácsot majszolni, elmerengve, belül is mosolyogva.

Ebben az ihletett pillanatcsokorban jó, ha emlékezteted magad: a szeretet ünnepe valójában a Fény születésének ünnepe. A téli napforduló és a Megváltó érkezésének ideje. Minden, hogyan nevezted, hiszen a kettő egy. Égi eredetű, a legmagasabbra bekötött energia. Ennek égisze alatt máris könnyebb szakaszonként számvetést végezned. A Hétrenézőben az elmúlt és az elkövetkezendő hét történéseit szondázzuk, a róluk szóló mesék tükrében.

Volt itt jóféle Mars-Jupiter quadrat. A méltó jövőtervezés veretes energiája, túlmutatva a sóhajokon és elgondolkodáson. Erő, ami makacsul noszogat ingujjad feltűrésére.

A Skorpió fullánkjánál elhaladó Merkúr mélyre ható, gyökeres változások gondolatát ébreszti. Segít kimondani mindazt, amit eddig forgattál, csócsáltál, de kiköpni (még) nem sikerült. Erős transzformáló erő, számodra is meglepő változásokat eszközölhetsz általa.

A Nap és a Neptunusz quadrat fényszöge sem piskóta. Vágyak, álmok megvalósítója, mély félelmek legyőzője. Klasszikus jolly-joker, de nem cinkelt, még ha megdöbbentően ütős lap is.

Megválaszoltuk az összes fontos kérdést. A miértek jelentősége nem alábecsülhető. Ha a válasz megvan, már csak a hozzá tartozó, legjobb kérdéssel kell összepasszintani és már zsebben is a bölcsek köve, aminek a fénye minimum megvilágosító hatású.

Nem kevésbé lényeges tudatosítanod, miként hozol döntést. Racionális vagy érzelmi alapon? Ne menjünk el amellett a kapitális igazság mellett sem, hogy abban is dönthetsz, hogyan döntesz. Nincs hűségeskü, változtathatsz és ötvözhetsz. Mert van átjárás.

Hasonlóan félreértelmezett a felismerés. Jellemző a tűzpirosra tapsolt tenyérpár, amint leesik a tantusz. Nem mondom, hogy nem érdemled meg. De bár meg se világosodtál volna, ha itt megállsz. Mert tettek és elindított cselekvés nélkül lósz@rt semmit sem ér a világ legeslegfontosabb felismerése sem.

A kimondott szó teremtő ereje végtelen. Ez általános igazság, többes szorzót kap, ha édes magyar anyanyelvünkön teszed. A „nyelvében él a nemzet” tétel ma aktuálisabb, mint mikor deklaráltan megszállták ilyen-olyan hatalmak hazánkat.

A következő hét is tartogat izgalmakat, nem is keveset. Mint egy ínycsiklandó spirituális vegyestál, mindenki kedvére csemegézhet belőle. És az is biztos, hogy a. éhen senki nem marad b. mindenki talál kedvre való finomságot köztük.

Pikáns, tabascós ízvilágot kínál a Nyilas jelébe érkező Mars. Tűz, tűz, tűz. Annak minden áldásával, ami nem kevés.

A Merkúr után a Nap is elhalad a Skorpió csillagkép fullánkjánál. Ideje a tettek mezejére lépni. Ha nincs mit változtatni, mert minden oké, akkor viszont utazz el lábat lógatni, az is változtatás.

Telihold az Ikrek jelében. Finom, érzelmes és szép. Nem is kicsit.

Ha pedig beszéltünk az ünnepvárásról, jövő héten már a téli napfordulóról, azaz központi csillagunk, a Nap Bak jelébe való megérkezéséről is beszélünk. Meg persze a lencsemágiáról is, tehát irány a bolt, hogy legyen otthon megfelelően kitűnő minőségű lencse hozzá.

A koncentráció és az összpontosítás korunk egyik komoly mágiája. Ami ott van mindenki orra előtt, mégis oly kevesen alkalmazzák. Pedig kéne.

A játék jelentősége túlbecsülhetetlen. De pár gondolatot az is megér, hogy ha már játszol, akkor játssz jól. Nagyon jól, igazán, szívből és szívvel-lélekkel.

Végül kedvenc vesszőperipáim egyikének hátára pattanhatunk fel: miért nem kaphatsz nyilat a hátadba?

Jó. Nagyon jó. Amit mögöttünk hagyunk, éppúgy kitűnő, mint ami következik. Csak éppen egészen másképp. A minőség, mivel égi eredetű, megkérdőjelezhetetlenül csúcsszuper. Ez a jelző minimum kijár neki.

kép: pixabay.com

ilyen hangulatban igazán jó (Ünnepváró) Hétrenézőt olvasni

Pin It on Pinterest

Share This