2017. jún 25. 0

Uránusz-Merkúr quintil

Hétfőn pontos a Kosban járó Uránusz és a Rákban haladó Merkúr mágikus érzékelést és varázslatot megtestesítő quintil fényszöge, amit a régiek pentagrammának neveztek. Az ötösségben mindig ott a varázslat, a csodát teremtése és a misztikus erő. A kommunikáció és beavatás planétája, a Merkúr az érzelmek kimondását és megértését erősíti a vizes Rák jeléből; ezen az úton haladva tudjuk megérteni társaink és a külvilág lelki folyamatait, ám ezeken túl és ezek által erősítve saját, belső működéseinket is, hiszen minden, rajtunk kívülálló dolog „csupán” tükörkép. A Merkúr jelenleg az Ikrek csillagképének Pollux oldalán tartózkodik, így az örök, halhatatlan minőségek megértésének és kimondásának van itt az ideje.

A Kos Uránusz az erővel és lendülettel átitatott tisztítást, felszabadítást és a kockákban való gondolkodásból kitörést testesíti meg, energiái által megreformálhatjuk és megújíthatjuk életünket; az új és tiszta kezdetek lehetőségét tartja elénk ezüsttálcáján. Csillagképi értelemben a Halak kettősének Alfa csillagával áll együtt, amiből a kiemelkedő és a visszaúszó halacskák fonalai indulnak, ez a pont pedig az összegzést jeleníti meg. A megújuláshoz előbb összegezni kell érdemes, ez az összegző és megújító „munka” pedig a varázslat erejével, mágikus, misztikus módon támogatja érzelmi kommunikációnkat – erről szól a Merkúrhoz vezető aranyszál, a mostani quintil kapcsolat.

Libbenős, finom, éterikus módon kúszik be gondolatainkba, szavainkba ez az összegző és megújító erő, ahol az érzelmek már egy magasabb minőségben tudnak megfogalmazódni bennünk. Vegyük észre, hogy mindkét bolygó kettős csillagképben van, az Ikrek és a Halak egyaránt ilyen „típusúak”, az örök és a halhatatlan, illetve a múltba visszatekintés és a kiemelkedés polaritását megidézve. A hétfői nap legyünk nyitottak a sugallatokra, lehet, hogy egy fülünkbe suttogott, más által nem hallható mondat hozza el az igazi megújulást és az érzelmek kimondásával történő „reformációt”.

kép: www.daviddegraw.org

Szólj hozzá(nk)!