„Kedves Barátom!

Örülök, hogy újra találkozunk. Tudom, meglepi magát, hogy csak egy darab teleírt papírt talált énhelyettem, de ez ne aggassza. Sőt. Legyen büszke magára. Egy hete, a pályaudvaron, abban maradtunk: ma összefutunk. Az időt fixáltuk, a helyet nem. Ennek ellenére idetalált. Ez azt jelenti, jó úton jár. Ahogyan én is. Azonban az én utam most egy kis ideig messzebbre vezetett, ezért kell beérnie helyettem pár írott sorral. Gondoskodtam róla, hogy átmeneti távollétemben is a helyére kerüljön az iromány, amit éppen olvas. Ez most egy különleges Hétrenéző. Ezért rövidebbre is fogom.

Egy hét hátra, egy előre, emlékszik. Mint ahogy a keringőt járják Bécsnek büszke vár(os)ában. Nyugodtan írjon a papírra, a magáé. Ha szeretné, jegyzeteljen rá, húzzon alá, satírozzon és emeljen ki. Vigye haza használati útmutatónak. Ezek voltak:

A Mars megérkezett a Kos jelébe. Erő, tűz és lendület csúcsra járatása, új utakon való elindulás – ilyesmikre gondoljon.

Ne menjünk messzire, mert alighogy jegyet váltott a vörös bolygó, máris összekapcsolódott a Jupiterrel. Tüzes bolygók tüzes jelben – ebből csak jó sülhet ki.

Újhold az Ikrek jelében: megújulás. Olyan frissülésre gondoljon, barátom, ami telis-tele van felismerésekkel, összeálló képkockákkal. Szeniorabbaknak a tantusz eshet le. Az biztos: nyitásra ösztönöz. És fényt láttat, mégpedig a legmagasabb polcról valót.

A lényeg nem megfogható. A formák, a körítés és a kerítés igen, de az a szubsztancia, ami megtölti, ami az értelmet adja, nem anyagiasul. Alapvető tétel, csak szeretjük elfelejteni ebben a materialistának kondicionált világban.

Jó, ha az ember tudja kezelni az indulatait. Nem elfojtani, de nem is átmenni féktelen vadállatba. Emlékezzen: minden kukta tetején ott egy szelep.

Az ítélkezés népi sport. Hasznossága a dohányzással vethető össze. Célérték, hogy ítélkezés nélkül élhessünk. Gyanítom, most mosolyog és csóválja a fejét. Szerintem is utópisztikus, de ha a Napot el nem is érhetjük, az arcunkat fordíthatjuk felé a Fényért és az éltető sugarak erejéért.

Végül a segítőről. Akinek segíteni, azaz támogatni, kérdőjeleztetni, figyelmet irányítani kell. Legalábbis kéne. És nem a kicsavart szójáték szerint a „segg itt ő”-nek.

A jövő héten ilyen történésekre, témákra számítson:

A Merkúr direkt irányba fog fordulni. Nem is akárhol teszi ezt: a híres-hírhedt Algol csillagnál. Ideje ködöt oszlatni és sötétséget szüntetni ezzel kapcsolatosan.

Beszélünk még a birkaságról. Ami jó a juhoknak, az embernek kevésbé. Magának pedig, aki ezt a papírt olvassa, a legkevésbé.

Emlékezzen: van szabad akarata. Erről is szól majd egy írás, mit is érdemes kezdeni vele.

Talán csodálkozik, de a maximalizmusról is beszélni kell. Mert nem azt jelenti elsődlegesen, ami a legtöbb ember fejében él a fogalomról.

Jó rugalmasnak lenni, ami hajlékonyságot és gerincességet egyszerre jelent és enged meg. Ennek hiányáról is érdemes értekezni, mert ára van.

Mély elégedettség egy folyamat végére elérni. Ezt maga is megtapasztalja nap nap után. De mi van akkor, ha elmaradozik az érzet? Mihez kezdhet az ember, ha azt érzi: soha nem ér a dolgok végére?

Végül, hogy a papír végére érjek, már csak egy témát kell leírnom, ez pedig a katonadolog. Különösen mostanában. A szó többet takar annál, mint amit a szem elsőre érzékel belőle.

Remélem, ezt a különleges, papíros Hétrenézőt is élvezte. Jövő héten ismét jövök, tudja, hová. Nem írom meg, de találkozni fogunk. Amiről olvasott, használja. Ezt nem tanácsolom; egyszerűen csak túl nagy árnak tartom nem tovább gombolyítani a tudást. Maga okos, bölcs ember. Még akkor is, ha ezt nem hiszi el magáról. Működtesse az erőit!

A legjobbakat:

őszinte barátja”

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This