Te tudod érzed a legeslegjobban, mi számodra az optimális megoldás. Ajándékozd meg magad három nappal, amikor elengeded a téged gyámolítani akarók kezét. A Nap és a Neptunusz trigon fényszöge segít leszerelni életed biciklijéről a segédkerekeket. Az égi állás megértéséhez alapvetés – ezáltal megfejtő kulcs is -, hogy nálad jobban nem ismeri senki lelked vágyait.

Minél intenzívebben próbálja külső személy, erő befolyásolni döntéseidet, annál távolabb sodorhat érzelmi centrumodtól – ha hagyod. Fonákság, hogy gyakran észrevehetetlen a szándék. Olyan elegáns, finom a csomagolás, annyira vérprofi a marketing, hogy a végén te hálálkodsz terelő pásztorodnak és az ő pulienergiáinak. Ez az égi állás szerdától pénteki egzakt, azaz lebben a fátyol, oszlik a köd.

Ismerkedjünk meg a szereplőkkel! A Nap te magad vagy – cselekvő éned általa jelenik meg születési képletedben. Középpont, világosságra törekvés, a rálátás igénye – címkék, amik passzolnak hozzá. A Rák vizes elemű jelében járva ébreszt fogékonyságot, hogy törődj belső világoddal.

A Neptunusz maga a belső világod. A lélek mély rétegei, a valódi, legerősebb-legtisztább vágyak, a magas spiritualitás és a művészi érzékenység is a planéta sajátja. Munkálkodásának legfőbb célja az egón túlra és fölé eljutni. Mindezt nem annak megtagadásával, mert az méltatlan lenne. Ha lehetőséged nyílik belepillantani a Neptunusz célfüzetébe, legfelülre írva látod: harmónia és egység megteremtése. Ügyes, nagyon ügyes.

A Nap-Neptunusz trigon annyit tesz: 120 fokra állnak egymáshoz viszonyítva a csillagos égen. Ha ritkának nem is nevezhető, nem mindennapi égi állás. A Nap tempóját ismered. Egy köre éppen egy esztendő, hozzá viszonyítunk, hiszen ő a középpont. (Zárójel: igen, valójában a Föld kerüli meg a Napot, de geocentrikusan, azaz Földközéppontú módon fürkészünk most. Lehet másképp is, persze, de erről máskor, máshol.) A Neptunusz közel 165 év alatt kerüli meg. Kettejük egymáshoz viszonyított mozgása alig-alig érzékelhető, ezért elnagyolt igazság, hogy 120 és 240 naponta adódik ilyen égi aspektus.

Igen, kicsit ködös birodalomba csoszogtam a szögekkel és számokkal, engedd meg, hogy konkretizáljam, miről beszélek. Július 14. és 16. között hág tetőfokára a mostani Nap-Neptunusz trigon. A legközelebbi november 13. és 15. között köszönt ránk. Ez csak 120 nap, de hosszú szünet követi, mert a napi egy fokot lépdelő Nap újabb négy hónap után találkozik (azaz együtt áll) a Neptunusszal és majd csak 2022. július 15-17. között jön az újabb trigonjuk. A sok szám végére az alapvetés: évi kettővel kell beérnünk, egyenlőtlen elosztásban.

Ami kevéssé gyakori, az már emiatt is értékes. A két égitest lelkesítő, emelő, jobbá tevő energiákkal kapcsolódik össze. A trigont régen az élő tű aspektusaként aposztrofálták. Tegyük jobbá a dolgokat. Hozd ki önmagadból a legjobbat. Dobd a kukába a megalkuvást. Élvezd, amit csinálsz, éld meg a mindennapi létörömöt, hiszen erre inspirál egy trigon. Összeszorított száj és csikorduló fogzománc helyett széles mosolyt varázsol arcodra.

A három nap energiája felszínre emeli vágyaidból mindazt, ami előre és felfelé visz. Ezért írtam az elején, hogy mellőzd a gyámságot, a mankóenergiát. Engedd meg, hogy tisztán és torzítatlanul érezd, mire is vágysz valójában. Kerek e világon te tudod a legjobban. Két vizes jel érintett, azaz lelki folyamatok indulnak be. Érzelemvilágodból szigetként emelkedik ki mindaz, amivel dolgod van és valójában fontos. Ehhez az önmagaddal töltött minőségi idő szükséges ajánlott: az én-időben hallom meg belső hangomat, csodálkozom rá lélekszikráimra.

Méltatlan lenne „átlagos” Nap-Neptunusz trigonról beszélni, most mégis különleges vár ránk, mégpedig több összetevő miatt. A Neptunusz látszólagosan hátráló mozgást végez. Régi, visszatérő álmokra, vágyódásokra mutat rá. Jóval többet hozhatsz ki belőle, mintha direkt irányban járná útját.

Érdekes ez az égi film. Az egyik kameraállásból valódi vígjáték tárul eléd, de ha kicsit fordítasz rajta, látod a drámát. A Halak jelében járó Neptunuszhoz a mélyen benned élő, úgynevezett ősfélelmek is kötődnek. A következő három nap a felismerés-azonosítás-felszínre hozás-megszabadulás forgatókönyvet kínálja semlegesítésükhöz, mint sikerrecept.

Már egyre tisztábban látod: tényleg indokoltak voltak az eddig használt nagy szavak. Pillants a Napra, és megérted: szerény objektivitással írtam a Neptunusszal való táncáról. Központi csillagunk éppen ekkor, ebben a három szent napban áll – szintén tűpontosan – együtt az Ikrek csillagkép bétájával, a Pollux-szal. Ő a halhatatlan, az örökfényű testvér; figyelmedet ide fókuszálja. Lásd meg, hol és miben vagy te magad Pollux. Tudatosítsd és erősítsd. Ez a te munkád. Nem kell hozzá pesztra. Szükségtelen kibic, huhogó, „jóakaró,” fogadatlan prókátor.

Talán durván hangzik, de az, hogy te boldog életet élj, a világon neked a legfontosabb. Ezért érdemes Nap-Neptunusz trigon idején elengedni a segítő kezeket, lehalkítani a sustorgásokat, hogy tisztán, behatásoktól menetesen találhass rá a mély, belső irányokra. Külső érzelmi bemágnesezés nélkül képes vagy az újrakalibrálásra, a legpontosabb lelki betájolásra, hogy vágyutadon haladj tovább.

kép: pixabay.com

ami a képen giccses, az az égen csodás, mint a Nap-Neptunusz trigon

Pin It on Pinterest

Share This