2017. ápr 29. 0

Változni varázslatosan

Jövő szerdáig a Kos jelébe visszaérkezett Vénusz és a Bakban járó Plútó a mágikus érzékelés és a varázslat fényszögén keresztül kapcsolódik egymáshoz. Ez a quintil, avagy a régiek által használt pentagramma fényszálakat húz és sző a kapcsolatok bolygója és a mélységek, a radikális változások és nagy átalakulások planétája közé.  A Plútó a Bak jelében jár, minden, amit ő szállít, az a megoldásért és az előrehaladásért dolgozik életünkben.

Ha netán bizonytalan, remegős lábbakkal léptünk volna a társas viszonyulásaink új játszóterére, úgy most erőt és lendületet kapunk. A Plútóban ott a kő kövön nem marad ereje, de soha (azaz soha és semmikor) nem öncélú kifejeződésben: az előfordulhat, hogy egy-egy érzelmi fogunkhoz akkor is ragaszkodunk még, ha már tudjuk, hogy szétrothadt, elette a lelki szuvasság és spirituális leheletünk dögletes bűzt áraszt, mégsem hozzuk meg a döntés, hogy kihúzassuk. Az aktivizálódó Plútó segít megtenni a lépéseket kapcsolati fogorvosunk rendelőjébe, hogy némi – esetleges – szorongás és fúróvisítás ellenben végleg és örökre és visszavonhatatlanul megszabaduljunk a góctól. Segít megtenni a lépést, ha magunktól nem megy; ő az, aki fenékbe billent (magyarul seggbe rúg) a trambulin tetején, amikor tudjuk, hogy ugrani kéne, vágyjuk a mámorító szabadságot, ahogyan közelítünk repülve a víztükör felé, de totálisan besz@rtunk.

Minden változás értünk van, még a radikális és elsőre talán szélsőséges erejű is, sőt ő csak igazán. Merjünk alászállni a mélységekbe és ha olyasmit találunk odalent, ami erőt és segítséget kíván a változtatáshoz, engedjük bele magunkat a plútói segítségbe. „Cserébe” több öröm, fény és tiszta minőség költözik mindazon életterületünkbe, ahol a Vénusz munkálkodik: a kapcsolatokba, a boldogság megélésébe, az alkotásba, a művészi kifejeződéseinkbe. Sőt, még a pénzügyeinkbe is, a Vénusz ugyanis a Bikát (is) uralja, aki ennek a területnek ad otthont. A segítségben pedig mindig ott a finom, éteri energetika, hiszen mágikus fényszögön keresztül kapcsolódik a két bolygó, a varázslat pedig mindig is varázslat marad: tömény csoda.

kép: www.wikipedia.org

Szólj hozzá(nk)!