Néha jól jönne egy kis támogatás a váratlanul jó fajtából. Amikor kedvezőbben alakulnak a dolgok a legjobban eltervezettnél is. Biztos, hogy őrzöl ilyen emlékeket. Azért nem kételkedem benne, mert ritkábbak az optimálisnál. Ami pedig eseményszámba megy, azt könnyebb felidézni. Leginkább nemszeretem-dolgok megcselekedéséhez gördül prímán, már ha így teszi. Mint most.

Az égi energetika megértéséhez előbb az állatvilágba kirándulunk, mégpedig az ízeltlábúak földjére. A legtöbb ember számra ők kevéssé vonzóak. Talán a katicabogár és a méhecske kivétel. Egyik aranyos, másik hasznos, a sajtójuk kiváló. Minden más furcsállkodó, idegenkedő elutasítást szül. A pók után a skorpió állhat fel a dobogó második fokára.

Látszólag kellemetlen ízeltlábú, elől vág, hátul csíp, olló és fullánk, mint autón a rendszámtáblák. Kiszámíthatatlan, nem is érdemes hozzányúlni, oly veszélyes. Még a rák és a szarvasbogár is könnyebben kezelhető. Ők legalább csak frontoldalon jelentenek kockázatot. De csak biológiai értelemben.

Érdemes a földről mászó minőségeket kicsit magukra hagyni. A természet bölcs. Az égen is ott a Skorpió, de már fénnyel rajzolva (itt és most: csillagkép, nem asztrológiai jel!), nevét nagybetűvel írva. Ő mutatja meg, hogy kockázat helyett lehetőséget rejt a fullánk. De előbb elmeséli, miben különbözik az ollójától.

A Skorpió ollója az élet fonalát vágja el. Így tartották a régiségben. Nem nyír ki, nem haláljelölő a szó fekete, ravatalozót és sírgödröt vizionáló értelmében. Halál itt: véget érés. Azonnali, radikális módon tesz pontot egy bizonyos méltatlanná vált minőség végére. Levágja, mégpedig teketóriázás nélkül. Ezzel segít hozzá egy szebb és fényesebb új kezdet lehetőségéhez.

A fullánk mélyreható, gyökeres változtatásokat jelöl. Mivel ő szúr, ő változtat. Nem változik, tehát nem passzívan befogadja-elszenvedi az átalakulást: belőle indul ki. Műveltető, aktív, cselekvő módon, itt kulcsfontosságú az egyértelműsítés.

A Skorpió fullánkja kivételesen erős égi placc. Itt sétál keresztül a Vénusz, egészen november elejéig (ötödikéig, a tényszerűség kedvéért). A Szerelem Bolygója. Hangzatos beceneve nem ok nélkül való. Persze ennél sokkal többet tud, több mindenre jó jóval sokoldalúbb. Emberi kapcsolatok, megélt öröm, harmónia fűződik hozzá. Habkönnyen láthatod át: a Vénusz igazán baráti erőteret tart. De mi van akkor, ha az általa lefedett életterületeiden galiba ütötte fel csúf fejét?

Ekkor siet segítségedre a fullánk. Nem úgy, mint Bilbónak és Frodónak a nagy betűvel írandó Fullánk, de nem is orkokkal meg Banyapókkal gyűlik meg a bajod. A Skorpió fullánkja hozzásegít a szükséges kapcsolati reformok elindításához – és sikeres véghezviteléhez. Aminek eljött az ideje, azt megcselekszed. Még az oly kényes, finomkodva kezelt területeken is, mint az embert emberhez fűző fényszálak fésülése. Ha gubancot látsz, cselekedni kell. Lehetőleg nem hajat tépősen, de tartósan nem maradhat az egyensúlytalanság.

A Skorpió fullánkjánál járó Vénusz a jobbító átalakítás jelölője. Elegánsan, finoman, de végtelen határozottsággal cselekszel. Nincs kétely. De nincs durvaság sem. Az erő tartást ad, az pedig megóv a keménykedéstől.

Ahhoz, hogy még többet hozhass ki az égi helyzetből, hívd segítségül a Neptunuszt is. Ő lazította fel a talajt. Jóval könnyebb a munkád. Arról, hogyan támogatta a következő napok tisztító-átalakító energiáját, érdemes visszaolvasnod a pár nappal ezelőtti sorokat. Remek kiegészítése a mai üzenetnek. A kettő együtt, egymásra épülve csodás kapcsolatfrissítő mintákat mutat.

„Most is mosolyog. Mindig mosolyog. Kedves és szívélyes. Kisebb-nagyobb szívességeket tesz meg, még akkor is, ha egyáltalán nem kérted rá. Kávét hoz és nem engedi kifizetned. Kiáll érted – a főnök ellenében. Ez azért mégis csak kockázatos. Ha eddig gyanakodtál volna, legkésőbb itt foszlik szét minden kérdőjeled. Ő a te barátod. Több kollégánál, havernál, melléd rendelt embernél. Mégis, mindezek ellenére, bárhányszor bizonyított is, valami rossz érzés piszkálkodik benned.

Nem tudsz megbízni benne. Nem is akarod bizonyítani, de sunyi. Minden látszat ellenére. A szemed azt mondja, amit az agyad: igaz barát. Hűséges szövetséges, akit tisztelni, becsülni kéne. Nem pedig fejet csóválva fintorkodni mögötte. Nem méltó, ha már ő így odateszi magát. Mégis: a szíved azt súgja, ordítja: ne bízz benne!!! Hátba fog döfni.

Mint egy bokszmeccsen. A tizenkettedik menetben állsz a kötelek közt. Az első tizenegyet holtbiztos, hogy az összes bírónál fölényes pontozással nyerted. Ellenfeled csak meglegyinteni tudott, komoly ütést nem nyeltél be. Te ellenben osztottad, precíz, jól eltalált ütéseket vittél be. Nem megrendítő erővel, mert nem láttad sem értelmét, sem szükségét. Pontosan felmérted, hogy így is, úgy is győzöl. Jól mutat a KO a mérlegedben, de van, amikor logikusabb az egyhangú, pontozásos győzelemre hajtanod.

A tizenkettedik menet utolsó percét jelző gong picit tompán jut el a füledbe. Hallójáratodba mászva megkeresi azt a pár idegvégződést, ami agyadba viszi az ingerületet. Azt a jelet, ami tudatja: mindössze hatvan másodpercet kell állva kibírnod és tiéd a győzelem. Ha harmincöt percet teljesítettél, menni fog. Nincs az az Isten, hogy ne a te kezedet emeljék a magasba. Ha innen nem téged hoznak ki a bírók győztesnek, akkor a. vér fog folyni b. csúnya lincselés áldozatává válik a három pontozóspori, mert a tömeg azt látja, éppen azt, amit te érzel.

Már csak fél perc. Látod ellenfeled szemében a tompaságot, testtartásán a reményvesztettséget. Ő már csak ki szeretné húzni, abbahagyni az egészet. Itt ma nem terem neki babér. Van, hogy egy napon semmi nem jön össze. Vagy mégis? Elkéstél.

A döbbenet lassabban jutott az agyadig, mintsem cselekedni tudtál volna. Egyazon pillanatban húzta ki magát, ahogy elmosolyodott és bevitte a végzetes parasztlengőt. Nem is jobbegyenest vagy balhorgot. Egy sima parasztlengő végzett ki. Igen, a te agyad lüktet. Szédülsz és fura denevérként látod a fehér inges bírót. Csóválja a fejét, edződdel vitázik, majd határozott mozdulatokkal lendíti keresztbe kezeit. Ez a meccs, ez a hajó elment. Ellenfeled briliáns módon altatott el. Ő harmincöt percen át tudatosan dolgozott. Az utolsó másodpercekre várt és épített. Amikorra letompulsz. Nem elbizakodottságból: ő tudta, ismeri az emberi pszichét. Elhitted, ezt már nem veheti el tőled senki. Tisztában volt a tétellel, megjátszotta és fényesen bejött.

Látod, most ő kapta az övet, kiáll a szorító mind a négy sarkába és teljesen jogosan ünnepelteti magát. Felállva tapsolják, mert az alázat, a türelem, a kitartó munka valóban kalapemelést érdemel. Ott, fektedben elhatározod: te is gratulálsz neki. Mert sportember vagy.

Felismerted a két embertípust? Ők az altatók. Nehéz kiszűrni őket. Nem rosszak, sőt. Egyik legnagyobb formátumú tanítóid, vegytiszta hálával emlékezz majd vissza rájuk. Miután azonosítottad és ártalmatlanítottad őket. Ehhez kínál segítséget a Nyilas jelében járó Vénusz és a Halak cikkelyében hátráló Neptunusz quadrat fényszög kapcsolata.

Intuíció, megérzés, a szíved szavára hallgatás. Felismerés és cselekvés. Mindkét planéta vizes elemű asztrológiai jelben jár. Az érzelmi húrok pendítésére tehát érdemes fokozottabban odafigyelned. A kettejük között feszülő fényhíd teremtő, valóságépítő erejű. Lelki inspirációd ezért ösztönösen terel a cselekvés mezejére. „Amúgy” is: a Nap már elskorpiósodott, a belső munka intenzív, igazán helye és ideje van belső felismeréseknek és onnan kiinduló tetteknek.

A méltatlan emberi kapcsolatokat egy dolog felismerni. Gyakran megesik, hogy megfelelésből, a másik meg nem bántásának szándékától vezérelve nem teszel semmit. Elmulasztod egyértelműen jelezni, hogy részedről a szálak el vannak vágva. Ehhez kínál segítséget a Vénusz-Neptunusz quadrat, ha egy kicsit magasabbról, mégpedig a csillagok világából tekintünk rájuk.

A Vénusz éppen ekkor halad a Skorpió fényábrájának fullánkja felé, erősítve a gyökeres, mélyre ható kapcsolati változtatások szükségességét. Nem öncélú odacsapós hisztienergia, lásd meg. Legfőbb küldetése, hogy elvezessen a magasabb harmónia megélésének állapotába. Oda, ahol nincs játszmázás és bedőlés a másik marionettezésének. Gyors, azonnali és végleges átalakulások égi mezeje érintett. Ezt azért fontos tudnod, mert így kerülöd el a „vissza a babaruhát” szituációk kelepcéjét.

A Neptunusz is felettébb érdekes helyen tanyázik. A Halak kettős csillagzatának visszaúszó halacskájánál tolat éppen. Visszatérő lelki minták, akár hozzájuk kapcsolódó ősfélelmek, de kapcsolódások is tartoznak hozzá. Ugyanakkor a Halak alá zúdul a Vízöntő jövőt tisztító vize. Ez nem kevesebbet jelent, mint igényt és erőt a fényes jövő megteremtésére. Ott már kikristályosodott tapasztalat a múlt megélése, tehát jó úton jársz.

Hosszú távú, méltó kapcsolati minták építése: erről szól a Vénusz-Neptunusz quadrat. A kitűzött zászló szolgálatába számos eszközt állíthatsz. Játszik a lelki társ felfedezése, a hozzá való közel(ebb) kerülés is. Itt a kételyt adod át a múltnak.

Izgalmas, inspiráló, intenzív napokon táncolunk át. Kifejezetten hasznos energia, érdemes élned vele. Amire ügyelj: tiszta kommunikáció. Kerüld az alacsony szintű manipulációt, ahogyan a függés minőségét is (kivéve, ha akrobataként keresed kenyered). Ezeket szem előtt tartva a legjobbat tudod kihozni a két égitest összjátékából.”

kép: pixabay.com

a zöld a fullánk, annak is a hegye – vele változtathatsz jelentőset kapcsolataidban

Pin It on Pinterest

Share This