Bárki gyúrta is össze az embert, nem félelemben élésre tervezte. Ideig-óráig, rövidke életpillanatokban megbirkózol vele, de tartósan és mélyen benne pancsolni épp olyan káros, mintha akkumulátorsavban lubickolnál. Ne próbáld ki, – ezt kivételesen – hidd el nekem, egészségtelen.

Aki fél, az nem egész, nem tud az lenni. A magyar szómágia alapfokának felkészítő szintje a fél-elem bontása. Amíg félelemben élsz, elválasztod magad az egésztől. Az arányosság pedig olyan egyenes, mint Kanada és az Egyesül Államok határának nyugati fele (amit vonalzóval húztak).

Igen, a félelmet utáljuk. Te is, én is, mindenki; mint varjú a rohadt tököt. Ez rendjén is van. A legrettegettebb fajzata az, ami ledermeszt. Mondhatnám úgy is: kővé meredsz tőle. Persze akad kivétel, mint a legtöbb esetben. Megesik ugyanis, hogy kifejezetten keresed a lehetőséget, hogy félj. Kicsit vagy nagyon. Ez a tervezett változat, őrá nem érvényes az alapszabály.

Extrém sportok, bungee jumping, Pamplona szűk, szépen kövezett utcáin lélekszakadva futni a füstöt lihegő bikák elől – mind-mind készakarva hajszolt félelem. Okkal és céllal. Ez pedig nem mást, mint a lehetőség, hogy legyőzd őket. Ezért vágyod, kutatod, űzöd őket. A félelem fölött aratott fényes győzelmed a jutalomfalatod; motivációd egyébként eszedbe sem jutó cselekedetekre.

A két főszereplő veretes figura; mindkettő igazi fenegyerek. Karakterek a javából. Az eddigi négy rövidke bekezdésben már meg is ismerkedtél velük, bár egyik neve sem hangzott még el. Mégis: színre léptek, itt vannak. Algol és Mars. Együtt, kettesben. Közelítsünk rájuk jobban, vegyük őket tüzetesen szemügyre, mert látnivaló bőven akad!

A témá a Mars és az Algol csillag együttállása. Az Algol méltatlanul kap(ott) rossz sajtót, de a legrosszabbak közül valókra gondolj most. Erőszakos halál, szerencsétlenség és fejlevágás, hiszen ő jelöli a Perszeusz által levágott Medúza Gorgó fejét. A Mars bolygó erőt, lendületet, cselekvési szándékot testesít meg. Kerüld el azt a retardált kombinációt, ami lenyakazásra, a fejedet érő balesetre, feltétlen erőszakos behatásra utal; ne járd a logika-tanfolyamot végző közeg útját az akváriummal.

A Mars-Algol találkozó árnyalataira szeretném irányítani a figyelmedet. A csillagos égen a fej szellemiséget jelöl. Medúza Gorgó pillantása kővé dermeszt – ezt összeolvasva találd meg, mely tudati tartalmad, gondolatod képes arra, hogy cselekvésképtelenné változtasson. Mitől dermedsz le? Milyen eszmék fagyasztják beléd a sz@rt szuszt?

Az Algolhoz érkező Mars erőt és egyúttal eszközt is ad számodra, hogy életed Perszeuszává emelkedve lenyeshesd az ilyen csúf gondolatokat; gyorsan, egy vágással, radikálisan. A levágott fej nem illeszthető vissza, azaz a véglegesség és végletesség a képletben azt (is) jelenti, hogy ez az együttállás segít örökre megszabadulnod nyomasztó terhektől és fényt, világosságot erősíteni tudatodban. Nem acél nyakvédővel kell járnod az utcát, hanem a nyakad fölötti rétegekben rendet tenni. Nyilván a mételyes gondolat nem marad odafönt, terjeng az érzelmek világába.

Tudnod kell: a mostani időszak (augusztus 12. péntektől augusztus 16. keddig) által támogatott határozott nyesés véget vethet ennek a szellemi fertőzésnek. A gyógyulási arány pedig 100%.

Vigyázz vele! Az energiákat ismered, annak viszont semmiképpen ne dőlj be, amit összehordanak róla. Riogatás a javából, a köbön; eljövő kénköves pokol és erőszakorgia. Immár tudod, ez nem igaz. Ismerd meg, mert könnyen transzformálhatod címeres mumusból legjobb barátoddá. Íme:

Tagbaszakadt, kigyúrt és kopasz. Arcát mély sebhelyek barázdálják és nem tudod nem észrevenni markáns, esetenként kihívó tetoválásait. És ez csak az, amit elsőre látsz belőle. Zsigeri reakciód szerint a fickó láttán legszívesebben átmennél az utca túloldalára, pont olyan, enyhén rácsodálkozó érdeklődéssel, mintha a vérunalmas egyen-házfalak valami egzotikus ritkasággal vonták volna magukra a figyelmedet odaát. Nagy hiba volna.

A külseje rémisztő, valóban. Igen, akár gyermekek ijesztgetésére is alkalmas lehetne, már ha valaki táplál ilyen perverz késztetéseket. Ha megismerkedsz vele, csak akkor adsz esélyt, hogy kiderülhessen: jó fej. Őszinte, igaz barát válhat belőle, aki – a zord és mord külső ellenére – kenyérre kenhető. Ilyen az Algol.

Legerősebb, legmélyebben lakó, azaz: kővé dermesztő félelmek legyőzésének jelölője. Hogy pontosabban fogalmazzak: itt nyesheted le őket. A kés Perszeusz kezében van, de vedd észre: rég vége a mitológiának! Te vagy a hős, te magad és nem más. A történet itt és most, ebben a jelen valóságodban játszódik. A Mars maga a gyors, erős, hirtelen vágás. Olvasd össze: ugyan mire kéne még várnod, hogy nemet mondj a zsibbasztó rettegésre? Hogy nemet mondj és a félelmet tápláló ütőeret markáns, határozott mozdulattal elvágd?

Nincs teketóriázás. Az üzenet überaktuális; a mélyen lapuló gombokat nyomkodni hivatott félelem már a spájzban van. Nem kéne, hogy ott sompolyogjon, de elszabadították elszabadult, mint egy felfedező kedvű dzsinn. A te dolgod, hogy saját életedben, mikrovilágodban leszámolj vele. Irgalom és könyörület nélkül, végtelen következetességgel.

Végezhetsz szertartást is. Ha kedved tartja és jobban esik, vágj ki papírból egy emberalakot; nem baj, ha nagy fejet rajzolsz neki. Nem a zika vírus ellen, csupán praktikus okokból. Hogy legyen helyed írni. A buksijára kerüljön az, ami téged kővé dermeszt. Miután elkészültél és így megszemélyesítetted a papírgorgót, vedd erősebbik kezedbe otthonod legélesebb ollóját és egyetlenegy gyors, remegéstől mentes mozdulattal vágd le a fejét. Látod, máris perszeuszkodsz. Itt azonban még nem ér véget a munkád.

Égesd el az addig is lobogó mécses/gyertya lángjánál a papírkobakot, rajta az immár levágott rettegni valókkal. Elengeded, ám végtelenül elegáns módon, mégpedig fénnyé változtatva. Az a kis hamu pedig mehet a lefolyóba, bő vízzel tova.

Erő és hatalom ébred benned. Ez ad valódi szabadságot. Éppen ideje. Lépj a tettek mezejére, mert felvirradt a te időd. Erre ösztönöz a Mars és az Algol csillag együttállása.

kép: pixabay.com

tűz, erő, vágás – ezt kínálja a Mars-Algol találkozó

Pin It on Pinterest

Share This