2019. nov 22. 0

Van-e jobb idő jövőt tervezni?

Szombattól keddig áll együtt a Nyilas zodiákusában a Jupiter és a Vénusz. A bolygótalálkozó vasárnap egzakt; a hét utolsó napján állíthatjuk szolgálatunkba legintenzívebben a most felébredő erőket. De mik is ezek pontosan? A ránk köszöntő napok kitűnően alkalmasak a jövő tervezésére, ami – alapvetően – a Jupiter asztala, ám a betársuló Vénusz segítségével ez a jövő nem csak fényes és méltó, de örömben és harmóniában bővelkedő is. Tervezzünk jövőt most, hogy amikor majd jelenné válik, mosolyogva veregethessük meg vállunkat: igen, jókor időzítettem az elképzeléseim összefoglalását. Analógia: egy mérnök az általa gyűjtött tudással bármikor képes egy funkcióját hibátlanul ellátó épületet megtervezni. Ám példabeli mérnökünk most olyan házat rajzol éppen meg a Vénusz-Jupiter találkozó égisze alatt, ami az elvárt követelmények értelemszerű teljesítésén túl még szép, jól esik benne élni; egyszóval ránézni is öröm. Épület mindkettő, ám ez utóbbi jóval több jó érzést ad.

A jövőt a bennünk élő bölcsesség előhívásával, méltó, nagyvonalú módon tervezzük; úgy, hogy szép és harmonikus legyen. Akár messzire is mehetünk, mind időtávban, mind minőségben, ez az energia nem a beszűkülésről szól. Olvassuk a képlethez azt a nagyszerű adalékot is, amit a Nap aktuális pozíciója jelent. Központi csillagunk éppen ezekben a napokban a Skorpió csillagkép ollójánál jár, támogatva a méltatlanná vált minőségek azonnali, radikális elengedését. Nagyon jó, nagyon jó. Máris tudhatjuk, mit nem viszünk magunkkal a most felvázolt elkövetkezendőkbe, avagy dobáljuk ki szépen a homokzsákokat a léggömbből, hogy mind magasabbra emelkedhessünk.

A Jupiter és a Vénusz kézfogója kapcsán is szerepet kap a Skorpió csillagzata, mégpedig a fullánkja: a két planéta itt talál egymásra. Az égi ízeltlábú fullánkja a gyökeres, mélyre ható változások jelölője. Ugye, hogy egyre szebb a kép? Amikor jövőt tervezünk, annak bizony súlya van most. Öröm, fény, szeretet járja át és bizton tudhatjuk, a sallangok és a lehúzó nehézségek nem kell, hogy velünk jöjjenek. Ha feltétlenül ragaszkodunk hozzá, húzhatjuk őket is, mint befeszült csivavát makacs gazdája a nem kívánt sétára, de miért tennénk ilyet? Ez az energetika a lazaságról, a könnyed, magától értetődően természetes jó érzésekről és a velük megvalósuló tervekről szól.

 

képek: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!