Hétfőn egy egzakt Mars-Vénusz quintil pezsdíti meg a férfi-női energetikát, amiből még kedden is érzünk némi buborékot. A Mars nemrég lépett a Nyilas jelébe, a Vénusz pedig a Vízöntő cikkelyében halad; ez a találkozó nem konfrontatív módon szikrázik, inkább úgy, mint egy tűzijáték. Nem idegesítő, sokkal inkább izgalmas, izgató vibrálásról van szó; a két bolygó a varázslat fényszögén keresztül szövetkezik, hogy valami nagyszerűt segítsenek megélni a földi vándoroknak.

Említettük, hogy a vörös bolygó itt még a Skorpió csillagkép ollójánál halad, az elengedést, a méltatlan dolgok (ellenállhatatlan erővel történő) levágását támogatja. Kifejezetten érdekes és inspiratív rácsodálkozni, hogy a Vénusz pedig éppen megérkezett a Vízöntő csillagképének múltba ömlő, tisztító vizébe és ott lubickol, lemosva, leveretve az elmúlt időszakban ránk, kapcsolatainkra ragadt sz@rt sarat. Ritka szuper lehetőség végigbeszélni (vagy akár szavak nélkül belül végiggondolni és végigérezni, még ha ilyen szó hivatalosan nincs is), mi az, ami a múltból árnyékot vet a jelenre, ami miatt a jövő sötétnek látszik, és talán félünk is, nehogy megfagyjunk az árnyékban, ahová nem ér el a fény.

Használjuk ki a hétfőt, a jelenlévő mágiát, a varázslat energiáit és igenis ismerjük fel, mondjuk ki, majd egyszerűen engedjük, hogy elpárologjon, aminek már nincs itt az ideje. Amikor két, ennyire erős múlttisztító, elengedő erő együttműködik, akkor abból csak jó dolog sülhet ki, ez van a Kozmosz nyomtatott áramkörébe, az alaplapra kódolva. Azért fontos és azért hangsúlyozom a mágiát és a varázslatot, mert így nem kell az elménk, a racionális egónk beszűkítő valóságképében vergődnünk, tudhatjuk, érezhetjük, hogy bárhogyan is, de valahogyan a legjobban oldódik meg minden. Ha élünk Szepes Mária néni ragyogó gondolatával, miszerint a csoda az egyetlen realitás és igenis elvárjuk a megtörténtét, hát meg is fog történni, hiszen nem tud nem megtörténni.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This