Most érdemes tenned, lépned a jövődért. Ezt szinte minden nap leírja valaki, ilyen-olyan indokolást fércelve hozzá. Ma én sem tehettem másképp, de meglátod: jó okkal tettem. Alá tudom támasztani, mégpedig veretes kozmikus történéssel (már ha egy csodaszép Halak telihold annak tekinthető).

„Jó, jó, lépek, de hogyan, merre érdemes?” – gyakori és jogos kérdés. Lépésre ösztönözni mást úgy való és méltó, hogy irányvonalakat is ad az ember. Tessék hát. Érzelmekkel bélelten. Az és csak az a jó hosszú távon. Nincs izzadságszaga és nem kötelességtudatból teszed. Azon ugyanis ritka az áldás. Pedig de megérdemled!

A telihold szép, a telihold jó, a telihold gyümölcsöző. De mi is a telihold? Nap és Hold pontos szembenállása. Aktuálisan szeptember 10-én, szombaton a déli harangszó előtt szusszanatnyival néz farkasszemet egymással a Szűz jelében járó Nap és a Halak zodiákusában lépdelő Hold. Ismerkedjünk meg a két égitesttel közelebbről!

Szűz Nap: rend, de a lehető legjobb értelmezésben. Belinkeltem a róla szóló, bőséges írást; javaslom, kattints rá és olvasd el. Időnként praktikus felidézni, mit is jelent valójában egy-egy energia. Ízelítőnek egy rövidke pár sor belőle:

„Ahhoz, hogy a helyeden légy, rendre van szükséged. A rend persze nem egyenlő kínosan pedantomán élére vasaltsággal. Akkor is a helyeden lehetsz, ha a fizikai síkon káosz ölel körül. Mert az csak másnak összevisszaság. Amennyiben jól érzed magad és megtalálod, ami szükséges, úgy belül ott a harmónia.

 

Ennek inverze is igaz: aki már a levegőben elsöpri a hulló falevelet, a port születésekor törli le, bizony az is lehet rendetlen. Sőt. Ismersz te is olyat, aki látszólag takaros. Környezete is jól fésült, mégis valami fals. Olyan, mint a tükrösre viaszolt kukacos alma. Héjának fényében akár borotválkozni is lehet, belül azonban rothad. A kukacok pedig minden elképzelhető értékes falatkáját felzabálták már.”

Halak Hold: összegzés, a lélek mélyére tett kirándulások; lezárás, befejezés. Ráérzel, minek érkezett el a vége. Furának tűnhet, de éppen ez segít új útra lépni. A szálak elvarrása. Ha erre nem hajlandó az ember gyermeke, önnön dolgát nehezíti meg.

Mint oly sokszor, sőt: mindig, úgy most is a csillagképi háttér rajzolja ki az igazán fontos és magas/magasztos üzeneteket. A Nap az Oroszlán fényábrájának nemző részét célozza, egyre közelebb érve a csillagzat második legfényesebb ékkövéhez, a Denebola csillaghoz. Fénynemzés. Nem szaporítás, hanem egyszerű, vegytiszta, ragyogó fénynemzés. Késztetés, hogy azt alkosd meg, hozd létre, amit a leginkább szeretnél, ami magasra van bekötve, ahol nincs, mert értelmezhetetlen az alku fogalma. Erre ösztönzi cselekvő énedet a Nap telihold idején felvett pozíciója. Erre pedig ráerősít a szemben álló Hold.

Égi kísérőnk a Vízöntő jövőbe zúduló vizében fürdőzik. Csobog, árad, áramlik. Vedd észre a jelzők finomságát: egyik sem a spórolásról, a kevésről, a szűkösségről szól. Lélekgyógyító aspektus: a szűkösségtudatot is könnyedén seprűzheted ki, ha Isten ne adja, ordas módon befészkelte volna magát.

Megálmodom, megteszem. A kulcs: szívvel, lélekkel. Lásd meg az időzítés következő szépségét: délben áll tűpontosan szemben Nap és Hold. Déli 12 előtt leheletnyivel. Igen, valójában nem akkor delel a Nap, legalábbis nálunk. De! Nándorfehérvári hősök, déli harangszó, a nap közepe, maximum-információ. Így kondicionálódtunk/szocializálódtunk. Ha valaha, csak egy alkalommal is láttál mutatós órát délben, emlékszel, hogy mind a kicsi-, mind a nagymutatója merőlegesen fölfelé, az ég irányába, azaz a legmagasabb minőségekre mutat. Ez a lényeg.

A mostani telihold is magasabbra, mi több: a legmagasabbra céloz. Vedd sorra, mi az, amire vágysz, amiről álmodsz, ami iránt heves-erős érzelmekkel viseltetsz. Majd idézd fel, milyen, amikor tüzet gyújtasz lelked mélyén és megindulsz az irányukba. Majd lépj el. Ennyi az egész.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This