„Nem igaz, hogy nem értesz meg, ba@szod! Ennyire nem lehetsz hülye! Világosan elmondtam, de még hányszor, hogy mit kell tenned? Mit akarsz? Írjam le kétszavas tőmondatokban? Rajzoljam le ötéveseknek szánt piktogramokkal?

 

A múltkor azt mondták rád, hogy hátul álltál a sorban, mikor az észt osztották. Ezzel vitába szálltam. Szerintem azt se tudtad, osztás van és a sorról azt hitted, ingyen lótetűt kínálgatnak. Még az is jobb, ha én csinálom meg helyetted. Az legalább meg van csinálva. És jól. Veled is csak sűrűbben vagyunk, nem többen.

A történetben szereplő hülye kétségkívül nem te vagy. Nyilván a másik, nem ezzel ütöd meg a kvízműsorok főnyereményét. Bármit teszel, akár mosolyogsz, akár összehúzott szemekkel csak a dolgodra koncentrálsz: a barmok és idióták valahogy mindig megtalálnak. Mintha lenne rajtad egy kis cetli: ostobák, tökkelütöttek és düddők! Ide gyertek!

Persze a másik felet megkérdezve meg menne a fejcsóva. Hogy milyen alacsony az állatkert korlátja. És milyen könnyen másztad át. És nem egy vadasparkba vezetett az utad. Szerinte te vagy a hülye.

Ősi, örök dilemma. Ki is a tulok? A választ úgyis tudod: a másik. Mindig. De ha kicsit feljebbről nézünk rá, a vízszintes vizsgálódásból elemelkedünk, talán mást is megpillantasz.

Biztos, ezer százalékos tuti, hogy valakinek hülyének kell lenni? Hoppácska. Egy paradigma gurult ki a csontvázas szekrényből. És hűűűű, de büdös.

Igen, igazad van. Mellébeszélés esetén valaki hülyének érzi magát, tehát a hülyeség megtalálható. Addig, amíg síkban gondolkodsz és vizsgálódsz. Ezzel ugyan a csapdát is magadra csattintod, de ez jellemzően senkit, még téged sem szokott érdekelni. Mert nem tudsz eddig nem tudtál róla.

A kozmikus kiváltó energia mi más lenne, mint a Merkúr. Aki bizony (most bújj a kredenc mögé!) retrográd mozgásba kezd. A hozzá kapcsolódó félelem nagyjából annyira szilárd alapokkal rendelkezik, mint Bábel tornya.

Bár hírhedt, de nincs félnivalód a hátráló Merkúrtól. Több odafigyelést, nagyobb precizitást kér. Nem több.

Egy bekezdés a száraz adatoknak. Hermész planétája január 15-én, szombaton hajnalban indul el visszafelé (legalábbis Földünkről szemlélve) a Vízöntő asztrológiai jelének 10 fok 17 percétől. Február 5-én reggel a 24 fok 26 percénél éri a direkt irányú, azaz – újra – előre vivő fordulat.

Lehet, azért nincs tiszta víz a poharadban, mert elsumákoltad annak alapos mosogatását? A Vízöntőből Bakba rükvercelés egyik üzenete éppen ez. Végezz el valamely munkát rendesen, alaposan, ami az itt és most általad elvárt (elsődlegesen tudati, szellemi, kommunikációs) szabadságodhoz szükséges.

Lehet, hogy „csak” le kell ülnöd átbeszélni az átbeszélni valókat a „hülyé”-vel. És többé nem tekinted abnormálisnak. Mert megkapod a vertikális szemlélődés csodaeszközét.

Csillagképi értelemben a Vízöntő múltat pucoló vizétől indul vissza a Merkúr. Egészen a Nyilas elengedő kezéig és a fölötte szárnyaló Sasig hátrál. Mi következik ebből? Terhet munka nélkül nem tehetsz le. Ez nem károgás, csak ténymegállapítás. Nincs potya.

Ha valóban meg akarsz szabadulni a múltból görgetett sz@roktól, akkor kevés három ciccentésnyi fenyőillatú légfrissítős sprickolnod rá. Az csak kiemeli a trágyaszagot. Takarítás, alaposan; a sarkokra és a szem számára nem látható területekre is kiterjedően. Ez ad megkönnyebbülést és felszabadulást. Valóban nem bonyolult a képlet.

Most már csak annyi kell, hogy felébreszd önmagadban a hajlandóságot. A végeredmény miatt mindenképpen megéri.”

*** 

Eddig az ismétlés. A két macskaköröm közé szorított szöveg a Merkúr retrográd irányba fordulása előtt íródott. Már megtörtént, mögötted van. Akár meg is könnyebbülhetnél megkönnyebbülhetsz. Avagy: előbújhatsz a kredenc mögül. Véget ért a rettenet. A felhők elvonultak, a Nap újra süt, mint kolbászárus a Ligetben. Illetve még nem, de már majdnem. Egészen pontosan február 5-én, szombaton reggel. Igen, ebben a szent időpontban indul el újra – rövid ácsorgást követően – a Merkúr az oly’ vágyott direkt irányba.

Megmagasították az Állatkert kerítését. A szökevényeket visszaterelték. Mindenütt szögesdrót és villanypásztor vigyázza a rendet. Biztonságban vagy. A hülyék támadása, a düddőroham véget ért.

A fenti bekezdés feltételesen igaz. Amennyiben megtetted a szükséges tisztázó lépéseket, poharat mostál, tiszta vízzel töltötted, akkor igen. Nyilván nem ilyen profán módon, de mégis: tapasztalod, visszaesik a téged csócsáló értetlenkedés.

Olvasd vissza. Nézz a tükörbe. A visszapillantás szembesít, legyen akár üdvös, akár kellemetlen. De erőd, energiád bőséggel lesz, mert a direktbe forduló planéták nem fukarkodnak a krafttal.

kép: pixabay.com

eljött a fordulat ideje, irány a tiszta, nyílt víz

Pin It on Pinterest

Share This