2017. Júl 12. 0

Vénusz a Bika szeménél

Az Ikrek zodiákusában járó Vénusz csütörtökön éri el a Bika csillagkép legfényesebb, Alfa csillagát, az Aldebarant. Ez a csillag a Bika közvetlenül a Tejútra, az Istenek Útjára néző szeme, a régiek a világ egyik tartóoszlopaként tekintettek rá. A fej, ahol a szem is található, mindig a gondolkodást jelöli, a Bika esetében ez termékeny, létrehozó szellemiséget jelent, a szem pedig a lelket, hiszen a lélek tükreként is szokás említeni. A teremtő elvek megjelennek az anyagban és testet öltenek; a magasabb minőségekkel átitatott idea a földre, termékeny talajba hullik és ereszt gyökeret, növekszik, gyarapodik, hogy tápláló és biztonságot adó termés nemesedjen belőle.

A Vénusz úgyszintén a teremtést és a létrehozást erősíti, szépségben, bőségben, harmóniában. A Bika csillagképhez annak olümposzi védnökeként, Afroditéként szorosan kapcsolódik, ez a szál erősíti a szerelem és kapcsolatok bolygójának a Tejútra tekintő Bika szemével való együttállásának energiáit. Innen a Bika szarvai között folytatja majd égi útját a Vénusz, ami az emelő erőket testesíti meg, melyek a legmagasabb világokba juttatják fel, amikre most lát rá a lélek, most tudatosul és kap teremtő fényt a biztonságot, stabilitást és harmóniát szülő rendező elv.

Ez a termékenység, a fénybe emelkedés és a belső biztonság tud erősödni kapcsolatainkban is, hiszen a Vénusz ezért az életterületért is „felelős”, ő „kezeskedik” az itt megjelenő segítő, magas rezgésű energiákért. Szépséges és finom, elegáns módon tudjuk a termékeny elvekkel összhangban emberi (kiváltképp pár-) kapcsolatainkban működtetni a vénuszi energiákat ezen a napon; most a magasabb minőségekkel szinkronban stabilitást, örömteli növekedést, a kölcsönösen édes gyümölcsöket hozó emelkedést erősíthetjük.

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!