2018. ápr 22. 0

Vénusz a Fiastyúkban

Hétfőn és kedden halad át a Bika asztrológiai jelében járó Vénusz a Bika csillagkép fölött elhelyezkedő Fiastyúk csillaghalmazon. A régiek az Istenek szerelmi fészkének tekintették az ég ezen pontját, itt keresztezik egymást a bolygópályák, azaz a földről szemlélve valóban itt szerelmeskednek az égi őserők. A biztonság és stabilitás megteremtésén jóval-jóval túlmutat ez a minőség, itt már az örömmel, szerelemmel megteremtett bőség erői ébrednek fel.

A Pleiádokban járó Vénusz nem a spórolásról, a „csurran-cseppen, ha beosztjuk és meghúzzuk a nadrágszíjat”-ról szól. Áradó, tobzódó bőség, termékenyítő erők: mind-mind maximális fordulatszámon pörögnek. Nézzünk körül, vessünk néhány pillantást a természetre: sokkal, de sokkal több van mindenből, mint elegendő. A bőségtudat ott van a teremtett világban, csupán kitartó emberi munkával tudtunk ideiglenesen elszakadni tőle ideig-óráig, de belül tudjuk, érezzük, ez nem tartható fenn sokáig.

Ezen a két napon érdemes egy kicsit ráhangolódnunk a teremtés, az öröm és a szerelem planétájának Fiastyúkban tett látogatására. Vegyük észre a bőséget, amiben ott a szerelem, az öröm, a mosoly. Nincs az a kérges, rideg szív, amit ez az energia ne volna képes meglágyítani, átmelengetni. Csendesedjünk el, figyeljünk befelé (ami most szinte azonos a kifelé figyeléssel is), érezzük, tapasztaljuk meg a növekedést, a kiáradó, termékenyítő erőket. Jó, ha elmondunk egy imát, ha meditálunk, de a legjobb, ha ezeket ötvözzük egy mosollyal, egy-egy öleléssel, barátságos gesztussal. Nyissunk a világ felé, ne csak nyíljunk meg a szerelemre, az örömökre, de fogadjuk is be őket és osszuk meg társainkkal.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!