2018. jún 09. 0

Vénusz a Rák csillagképében

Asztrológiai értelemben még az Ikrekben jár a Vénusz, ám az égen látható csillagokat vizsgálva vasárnap érkezik meg a Rák fényábrájába. Hogy egészen pontosan fogalmazzunk, itt még nem érinti, csak közelít a fordított Y-t formázó fő alakzathoz, de már készül és elmerül a gondoskodás, a törődés minőségében. Ez a bizonyos alakzat szent hármassága az anyai minőség esszenciája: befogadás, táplálás, elengedés. Itt kozmikus árukapcsolásba botlunk, mert mindez nem működőképes szeretet nélkül. A Rák hangsúlyos üzenete az áldozatos szeretet, ami nem azonos azzal, hogy „feláldoztam a fiatalságomat és a boldogságomat érted, te büdös kölyök és még hálás sem vagy érte…” Nagyon nem. A Rák alatt, a Nap útja alatt ott tekereg hosszasan a Vizikígyó (Hydra), aki fejet hajt e minőség előtt: szimbolikáját tekintve a sötétség hatalma elismeri a szeretet erejének minden felett valóságát és az egyik legerőteljesebb testbeszéd-gesztussal nyilvánítja ki örök időkre a csillagos égre „kiszögelve”.

Az ide érkező Vénusz rávilágít arra is, hogy ez a magas rezgésű, anyai típusú szeretet milyen örömöket képes adni – mind az anyának, mind a gyermeknek. Most is javaslom, hogy a földi polaritás világából lépjünk kicsit túl, ez az anyai minőség természetesen női típusú, de az urak sincsenek kizárva belőle, sőt. Ahogyan például férfias, marsikus oldala is működik minden hölgynek, úgy ez az anyai, gondoskodó minőség is jelen van és munkálkodik a férfiakban úgyszintén.

Jobban rányílik a szemünk a harmóniára, a befogadás-táplálás-elengedés hármasának zeneiségét fülön túli módon érezzük meg, mennyire jó, mennyire kedvünket lelhetjük benne. Az érdek nélküli, gondoskodó szeretet áramoltatásának csodájára döbbenhetünk rá utunk ezen szakaszában. Nem mellesleg pedig – lévén a Vénusz érintett, mint kapcsolatbolygó – saját emberi kapcsolatainkban is felfedezhetjük, melyikük milyen fázisban tart és érdemes-e továbblépni egy következő stációba, avagy nem ragadtunk-e bele túlzottan a középső, tápláló szakaszba, mely gyakori és tipikus „hiba” tanulási lehetőség szokott lenni. Mindehhez ott a szeretet ereje, ott az öröm megélésének motivációja. Apropó: öröm. Záró gondolatként tekintsünk a Vénuszra a művészetek planétájaként is és a bennünk élő alkotóra vetítsük rá a Rák hármas szabásmintáját; hol tartunk éppen, mi az, amit éppen befogadunk, egy sugallat esetleg, ami odabent, lelki táplálás hatására kerekedik ki egy művé, hogy aztán az elengedés során ölthessen testet az anyag világában – mindannyiunk örömére.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!