Hétfőn, a hónap utolsó napján vált jegyet a Vénusz és lép át a Rák zodiákusába. A Rákban az érzelmesség, a gondoskodás és a szeretet kinyilvánításán túl ott a dolgok eredtére irányuló kíváncsiság, a honnan jöttem kérdése. Előtérbe kerül egy-egy kapcsolatunk, társunkhoz fűződő viszonyunk okán a „honnan is ismerjük egymást?” kérdése, de egészen mélyre vezetve, akár jelen életünkön túlra mutatóan. A múlt megértése fontos a kapcsolat elhelyezésében; ha tudom, mik voltak a közös „előzményeink”, már könnyebb a valódi irányt is megtalálni.

Erősödő figyelmesség, a másikkal való törődés motívuma is csúcsosodik, ahogyan az odaadó, együtt gondolkodós működések is. Rák Vénusz idején a család adta örömöket is maximálisan meg tudjuk élni; újabb színeket kap az innen érkező energia. A Rák több szinten értelmezhető hármasságát a „klasszikus” befogadás-táplálás-elengedés mellett az apa-anya-gyermek szent hármasság tekintetében is örömökkel teli, gazdag tartalommal tölti meg a vénuszi jelenlét.

Engedjük az érzelmek áradását betolulni emberi kapcsolatainkba; bármelyikbe, nem csak a párunkhoz fűződő viszonyba. A Rák vizes jelként a Vénusz föld-erőivel az abszolút termékenységet idézi meg, hiszen a termőföld a víz hatására válik termővé, ő teljesíti ki nevében foglalt szerepét. Ez a víz lehet, hogy időnként hullámzik és felkavaró, de egyben tisztít is és életet ad.

kép: www.abstract.desktopnexus.com

Pin It on Pinterest

Share This