A felgyorsult/lelassult mozgású Szaturnusz több, erősebb akadályt gördít az emberek útjába.

A Kosba lépő Mars felelős az agresszió elharapózásáért, az ököljog mind gyakoribb érvényesítéséért.

A retrográd Vénusz hatása erősíti fel a félrelépésekre, megcsalásra, kapcsolati hűtlenségre való hajlamot.
 
Három mintamondat, amit így, ebben a formában vélhetően nem olvastál – mégis, ismerősnek találtad őket. Bár ne így lenne. Mi bennük a közös? Valamilyen bajt, gondot, problémát közvetlenül égi eredetűnek tüntetnek fel. Mindezt azzal tetézve, hogy kategorikus, megfellebbezhetetlen kijelentésként hasson rád, azaz eszedbe se jusson még csak gondolni se arra, hogy talán nem kell így lennie. Egyszerű, bár végtelenül alantas szándéktól vezérelt mechanizmus. A mai bejegyzés célja (divatosabban: küldetése), hogy kipukkassza ezt a csúúúnya, fekete lufit.
 
A szándék felismerése kulcsot ad a megoldáshoz. Az ilyen jellegű kinyilatkoztatások elválasztják az ember és az ég lényegiségét. Ami égi, az hatalmas, az fönt van, végtelen; legfeljebb nézhetjük, nem több. Te pedig kicsi és jelentéktelen vagy, ahogyan Manfréd (népszerűbben Mani) mamut Szabó Sipos Barnabás veretes orgánumán közli Sid lajhárral a Jégkorszakban. Apró, tehetetlen, véletlenségből született pötty, akinek ráhatása az egész Univerzumra… Hát, azt le sem lehet írni, mennyire jelentéktelen. Minél nagyobb a kontraszt, annál elveszettebbnek érzed magad. Ez azonban illúziókeltés, ismerd fel, csípd nyakon. Ezt nem én mondom, hanem két, a témában elismert szerző foglalta össze. Íme:
 
Amint fent, úgy lent. Hermész Triszmegisztosz Smaragdtáblájáról, ha mást nem is, ezt a tételt minden spirituális tan igyekszik zászlajára tűzni. Már amelyik egy kicsit is ad magára és nem felejti el „elegáns” módon az égi eredeztetést… Szepes Mária pedig „a csillagok nem kényszerítenek, csak hajlamossá tesznek” mondatával teljesíti ki a helyes képletet. Ez az egyenlet emelő irányú megoldása. Csak vesd össze a jelen riogatóit e két szellemóriás formátumával és hitelességével. Még inkább azzal, amit mondtak. Mérd le, belül, tebenned melyik rezeg mélyebben. Nem lesz nehéz ráébredned, hogy mégsem a közelgő telihold miatt kezd jobban csöpögni a csapod, csak a kóc rakoncátlankodik. Van ám még egy ütőkártyám, miért nem szívat meg az ég. Ki is játszom, tessék.
 
Az ég segít. Ez a „feladata,” már ha lenne értelme a Kozmosszal összefüggésben kötelezettségekről beszélni. Az ég segít, helyesen ez a segítség. Magyarul és éles helyzetben így szokás megfogalmazni: Segíts, Ég! Felfelé irányuló tekintettel, megszólító erővel, mély bizalommal. És az ég nem hagy cserben, meglásd.
 
Az égen – épp úgy, mint az Anyatermészetben – minden és mindig változik. Mozgásban van, még az állócsillagok is, ha ezt a mi mértékünk szerint igen lassan művelik is. A fenti történések energiái hatnak ránk – rád és rám egyaránt. Valamennyiünkre, csak egy kicsit görgess vissza Szepes Mária aranymondatához: hajlamossá tesznek. Nem köteleznek. Az már rajtad és rajtam múlik, hogy az erők alacsony vagy magas szintjét választjuk működésünk, életvitelünk során. Erről kussolnak az asztrotudósítók, pardon: a csillagriogatók. És igen, itt veszik ki csendben, sunyin a szabadságodat, mint farzsebből a tömött tárcát zsúfolt piactereken. Már ha hagyod.
 
Tömegpszichózis. Gondoltam, idelinkelem a hivatalos definícióját, de nem találtam kellően precíz leírást. Anélkül is tudod, mire gondolok. A nyitó mondatok riogatása ugyanis a tömegpszichózis elvén működik és hat. Elkerülhetetlennek állítják be, mint azt, hogy holnap esni fog, fagy, netán megdőlnek a melegrekordok. Az időjárás a hajléktalan koldus kartonkunyhójára épp úgy hat, mint a multimilliárdos luxuskastélyára. Az már más kérdés, melyiküket hogyan érinti, miképpen reagálnak rá. Neked azonban nem kell, sőt: nem szabad elhinned, hogy bármilyen égi állás/mozgás automatikusan elgáncsol.
 
Ha akarod, ha kell, ha azt érzed szükségesnek, keress utána – lehetőleg hiteles forrásból. De még ez sem muszáj. Ami viszont igen: kanyaríts kérdőjelet minden olyan kijelentés végére, ami mélyen belül rossz érzéseket kelt benned és rút mutatóujjával az égre mutat, vádol és okol. Ez a leggyorsabb, biztos módja a szabadságod visszaszerzésének. Kialakítja az egészséges spirituális önvédelmi mechanizmusodat, azaz észbe kapsz, ha például azt olvasod, hogy a holnapi Nap-Merkúr szembenállás miatt sok koccanás várható. Zárójel: ilyen égi állás nincs és nem is lehet; a két égitest a Földről nézve 28 foknál jobban nem távolodik el egymástól.
 
Ha semmi mást, ezt mindenképpen érdemes magaddal vinned a mai posztból. Ne legyen igazam, de egyre inkább szolgál, segít az információ. A tél közeleg, a nappalok rövidülnek, de ez nem azt jelenti, hogy neked be kéne fordulnod. Az ég segít.
 
Megsegít.

kép: pixabay.com

 

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

 

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This