2019. jan 27. 0

Világos gondolatok, tiszta beszéd

Hétfőtől csütörtökig áll együtt a Nap és a Merkúr a Vízöntő asztrológiai jelében, a két princípium találkozója pedig kedden és szerdán egzakt. Tekinthetünk erre a pár napra úgy is, mint lehetőségként a „megvilágosodásra”; fény vetül mindarra, ami a szabad és tiszta életünktől esetleg elválaszt még. Azért is nagyon jó energiájú ez a konstelláció, mert a sok-sok „aha”-élményt tettek követik; emlékezzünk, hogy a Nap cselekvő énünk égi szimbolizálója, nem pedig fotelban ülő és oda szögezett, bepunnyadt és passzív énünké. A Merkúr segíti a felismerések megérkezését, a szikrák csiholását, aminek tüze sarkall bennünket a szükséges lépések megtételére.

Tekintsünk áldásos mellékhatásként a megjelenő és felszabaduló energiákra, ezekben a napokban észrevehetjük, hogy sokkal életerősebbek vagyunk, több kakaó marad bennünk a fizikai síkon is döntéseket hozni és következetesen, állhatatosan végigvinni azokat. Kulcsmomentum az elengedés: nemcsak tudati korlátokat, eszmei szűkítő berögződéseket választhatunk le magunkról és hagyhatunk el végleg, hanem bármit, azaz bármit, amire már nincs szükségünk. Jó tudnunk, hogy ezt a folyamatot a fogyó Hold is igen intenzíven támogatja, így ideje van a lomtalanításnak, a sallangok és lejárt dolgok kukázásának. Itt jegyzem meg, hogy ez a tevékenység lehet egyben adás és önzetlen segítés is, mert például az a tárgy, ami nekem már nem kell és kinőttem, másnak talán jobbá teheti az életét. Érdemes ezzel a gondolatisággal végezni a selejtezést és ami hasznos, ami másnak örömet okozhat, azt – egy alapos energetikai tisztítás után – adományozzuk oda, önzetlenül, ellenértéket, de akár köszönetet sem várva – ez is magas szintű Vízöntő minőség.

Minél jobban, minél intenzívebben működtetjük ezeket az energiákat, annál tisztábbá és szabadabbá válunk test, lélek és szellem szintjén egyaránt, ebből pedig következik az egyre jobb, egyre inkább zseniális sugallatok, ötletek érkezése – egészen egyszerűen annyi tárhelyet szabadítottunk fel, hogy már meg tudnak érkezni, a megürült térbe szívesen jönnek és segítenek bennünket. Mindenképpen megjegyzendő, hogy a legeslegjobban emberi kapcsolatainkban tudjuk a tisztázást-tisztítást megejteni, szeretettel, megértéssel és tiszta, őszinte szavakkal, melyek szinkronban vannak érzéseinkkel és gondolatainkkal.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!