Pénteken és szombaton áll össze teremtő erejű pármunkára a Vénusz és a Plútó. Olyasfajta páros gyakorlatokra gondoljunk itt, amikor udvarias mellébeszélés és üres heherészés egyáltalán nincs, ám helyette dolgozik a mélybenézős-szókimondó-őszinte (ez nem egyenlő a céltalan sértegetővel!!) energia, hogy segítségével kinyomhassuk kapcsolati tályogjainkat és jöhessen a harmónia, a valódi gyógyulás. A bolygók a quadrat fényszálán keresztül működnek együtt, ez a minőség pedig a megvalósulást ösztönzi, a konkrét dolgok cselekvését; teremtő tetteket.

Jó, talán elsőre ijesztőnek tűnhetett a plútói vonulat, de néha a simogatáson túl csodálatos eredmények születhetnek önmagunk és/vagy társunk képletesen vett, alapos, kétkezes megrázásából. Emlékezzünk, ez soha, de soha nem destruktív energia; minden erőteljes impulzus, a Plútó valamennyi radikalizmusa az épülést, a jobbá tevést, a gyökeres változás által megérkező gyümölcsöket szolgálja.

A gyümölcsök pedig igenis édesek, színesek, nemcsak illatosak, de zamatosak is. A Vénusz jelenléte miatt a teremtő erőink célkeresztjében mindig a harmónia áll, hogy szebbé tegyük, ami megszépülésre érdemes. A mélységek bejárása mindig a kiemelkedést szolgálja, azt az utat, ami által egy szebb, békésebb minőségbe érkezünk meg. Tekinthetünk a Vénusz-Plútó quadratra egyfajta belső szabadságharcként is, ahol a „harc” idézőjelbe kerül, képletes és belső munka; ami által eljutunk a közös kis mikrovilágunk ragyogó kertjébe, ahol illatos virágok nyílnak és mindent körülölel a béke. Ugye, hogy ezért érdemes erőfeszítéseket tenni?

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This