Ha törik, ha szakad, beszélni kell vele. Nincs mire várni. Már eleget vártál. Az a legeslegrosszabb. Várni és nem tenni. Az őrlődés. Ha másért nem, emiatt folytatólagosan elkövetett önbüntetés minősített esete forog fenn. Mi történhet? Agyon csak nem csap. Akkor meg – nem mindegy? De nem ám.

A szál ott lebeg. Minden kósza szél ide-oda libbenti. Senkinek nem jó. Aki messziről jön, mit lát? Képtelen vagy valamit elvarrni. Feslik az életed. Feslesz. Még a végén feslett lettél, nem az, akire azt mondják: ej, de fess lett.

Így pedig körülbástyázod magad a rendezetlenséggel. Az elvarratlansággal. Aki nem ismer, könnyen ítél. Mit lát? Mit lát belőled? Hogy valami nem kerek. Kezdheted a magyarázkodást, akár Ádámtól, Évától és a fán tekergőző kígyótól, de akkor már vesztettél. Már védekezel. A defenzió pedig legfeljebb döntetlenre elég.

Mi lenne, ha mégis, és végre és csakazértis vennél egy jóóóóóóó nagy és mély levegőt? Képes vagy a szálvarrásra. Felemelni a telefont. Megírni a levelet. Ajtót nyitni. Álljál bármelyik felén is. Kopogtatsz vagy társz. Mert tudod érzed, hogy eljött az ideje. Ha másért nem, a megkönnyebbülésért megéri. Az önmagban mindent visz. A többi színtiszta bónusz.

Az időzítés veled van és érted dolgozik. December 21-én, 16 óra 59 perckor megszületik a Fény. Mivel ő maga a világosság, ne várd el, hogy felsírjon és tiszta pelus után se kajtass. Egyszerűen csak tudd: a Nap elérkezett a Bak asztrológiai jelébe. Ennek jelentősége kardinális.

Innentől ugyanis a megszületett fény jó újszülötthöz méltóan egyre növekszik. Ha szemed még nem is érzékeli, már tudod és érzed, hogy egyre több a világosság. De a csillagos ég nem fonja karba a kezét, hogy munkavégeztével megpukkantson egy pilzenit. Pár órával a téli napfordulót követően újabb faj- és hangsúlyos változás rajzolódik ki a kozmoszban.

Még nem hív harangkondítás Szenteste éjféli miséjére, mikor a Vénusz elkezdi látszólagos hátráló mozgását. A földről szemlélve 2022. januárjának legeslegvégéig tart ki a tolatás mellett, hogy februárra fordulva direkt irányba váltson. Gyors navigációs adatok, mert régi ígértem köt. A retrográdba fordulás ekliptikai koordinátái: Bak 26 fok 21 perc; direktbe tekeredés: Bak 11 fok 12 perc. Közel fél asztrológiai jelet hátrál hát a Vénusz.

A hátráló mozgás spirituális üzenete végtelenül egyszerű, ám gyönyörű szép. Valamiért vissza kell érdemes menned. Ez a valami egy minőség. A pongyola megfogalmazás mutat rá, hogy bármi is lehet. Olyan dologra gondolj, amivel aztán a kiindulási helyzetből jobban, könnyebben és magasabbra léphetsz tovább. Ez a valós, kiterjesztő definíció.

Mellékhatás: ugyan több munkát kér egy retrográd helyzet, de busásan honorálja. Kevés magasabb megtérülési rátával találkozol a spiritualitás világában, tehát megéri melózni. Egyetlenegy könnycsepp, egy legördülő verejtékcsík sem hiábavaló. A kamatozás enyhén szólva is exponenciális.

A Vénusz az öröm, a harmónia, a szerelem planétája. A szépség, a kedves és finom minőségek művészi jelölője. Önmagában is frenetikus. Mostani fordulata azonban közel sem szólóban éri.

A Szépség ugyanis szorosan összesimul a Rosszfiúval. Egészen egymásba gabalyodtak. Na jó, ez már hatásvadászat, mert a Vénusszal együtt álló Plútó rosszfiúsága csupán felszíni ítéletesség. Teljesebb képet kínál, ha radikális, mélyre ható változások kompromisszumot nem ismerő kivitelezőjeként mutatkozik be. Névjegyén azt is olvashatod: nincs alku. Soha. Semmiben.

Annyira szép, hogy tervezni sem lehetne jobbat. Megszületett a Fény. Ott a világosság, azaz a megvilágosodás csírája. Egyúttal a végletes változtatás lehetősége. Mindez arra fókuszálva, hogy térj vissza, kanyarodj oda, ahol gyógyítani valód van. De miről beszélünk? Igen, a kapcsolatokról. Bármely emberi-, de kiváltképp párkapcsolatra gondolj.

Hámozzunk rétegről rétegre. Az asztrológia olvasatában a Bak jele érintett. Fejlődés, előrehaladás, megoldás. A visszanyúlás, a felszínre hozás, a változtatás vágya és ereje döglött minőségeket is életre kelt. Szaglásnak indult kapcsolódásaidról derülhet ki, hogy csupán tetszhalottak. A velős beszélgetést kiadós zuhany követi és folytatódik a közös történet.

Az is megeshet, hogy nincs éppen vágyott kapcsolatod. Emlékezz: nem csak szerelemről szólunk. Terjeszd ki: az üzlettárstól a társalkodónőn keresztül álmaid bébiszitteréig bárkit megteremthetsz. Egy csettintéssel. Nem önző energia, mert neki is jó, ezt tudnod kell. Ahol a Vénusz, ott az öröm.

Apropó, öröm: az egyik leginkább emblematikus üzenet éppen a hozzá való visszatalálás. A mindennapi létöröm vénuszi minőségének újrafelfedezése. És ha már betársult a Plútó, akkor hadd fogalmazzak sarkosan. Rúgd jól valagba, ami útjába áll. Mi a pék f@száért lapátjáért kímélned, ami/aki megakadályozza, hogy szívből jövően mosolyogj? Emlékezz: ez az alapbeállításod. Az öröm.

Erősödő bölcsesség, megérkező tudás, amit soha, sehol, semmilyen iskolában nem tanítanak. Kizárólag megéléssel szerezheted meg. Ez a Nyilas ekliptikai (a Nap útján elhelyezkedő) csillagzatának elsődleges üzenete. Ebben a fényábrában tolat a Vénusz.

Addig áss, amíg rá nem találsz a Fényre. Az istenek fényére. A szikrára. Ami ég felé törekvő tüzet gyújt. A szerelem planétája egészen a Tejútig, az Istenek Útjáig hátrál. Ott a megoldás.

Azért – is – jó eget fürkészni, mert a mozgások előre láthatóak, tervezhetőek, számíthatóak. Garantálom, hogy a fordulat majd valóban a Tejút fényszalagján éri a Vénuszt. Éppen odacsippent, de magával hozza az isteni üzeneteket. Ha tudod, már most keresed. És nem alkudsz meg. Látod, a Plútó mellett a Tejút is óv önmagad leértékelésétől, a méltatlan középszerűségtől.

Bármely, akár a legvégletesebb kapcsolatodban is felfedezheted a Fényt. Ez is ott mutatja magát. De ez már haladó szint. Mert az esetleg súlyosan megsértett egó, a hüppögő önérzet jelenléte torzítja a befogadást.

Igen, a főnöködre is igaz. Rá, aki esetében a lassú és fájdalmas halált találod egyedül elfogadható megoldásnak. Az anyósra, akit valóban porhanyósra sütnél, ha előre garantálnák az alkalmi mentelmi jogodat. Arra a párra tanító, beavató, de cselekedeteiben nem mentegetni való férfira/nőre, aki le- és eltapos egy rettenetes kapcsolatban.

Tudod: melós lehet. De megéri. Ellazulhat az állkapcsod, elillanhat a gyomorszorítás és kiengedhet az örökös görcs. Pusztán ennyi kell hozzá. Nem kevés, de soknál is többet ad.

Vissza a Tejútig: addig menj le, addig csupaszíts, amíg kétségek nélkül fel nem ismered az isteni lényegiséget. Mert valahol ott van. Ha mégsem lelnél rá: létezik vészkijárat. A zöldes fényben derengő „EXIT” pedig nem más, mint a radikális lezárás. Lehet, hogy a nemet mondás nemesítő aktusa árasztja a Fényt.

Még egy szinttel feljebb az égi egyenlítő köre fénylik fel. Ezt szakszóval Ekvátornak is nevezik. Az itt tündöklő csillagzatok már a felettes énnek kínálják fényüzeneteiket. Kínálják, nem tukmálják. Nyitottság és az észrevevés vágya Pattintja fel a varázsszelence fedelét.

Célérték, hogy szárnyaló, égbe elemlő erejű emberi kapcsolataid legyenek. Ne birtokold őket – élj bennük. Mert az mindenkinek jó. A Sas fényábrája erre emlékeztet. A Vénusz itt, a Sasban indul el hátrafelé. A tizenöt foknyi hátrálás során el is hagyja a ragyogó madarat. De csak azért, hogy aláhúzza fontosságát.

A kulcs ösztöni, zsigeri erőid uralása. Ez beavató erejű felismerésekhez segít. És – gyógyít. Is. Rébuszok nélkül: a hátráló Vénusz egészen a Kígyó Farkáig lépdel hátra. Az égi hüllő végződése önmagában nem értelmezhető.

Középütt egy délceg alak látható, ő maga a Kígyótartó. Vállán átvetve ott a Kígyó, egyik kezében a Kígyó Feje, másikban pedig a Kígyó Farka. Utóbbit éri el, hozzá kanyarodik vissza az öröm, a szerelem és a termékenység égi vándora.

Haladó szint után köbhaladó következik. Emelkedő zsetontornyok, de mesés nyeremény kilátásba helyezve. Jobb eséllyel, mintha rulettasztal mellett, pörgő csontgolyóban keresnéd. A vagdalkozás, a másik sértegetése, a tudatos odab@szás odavágás gyomlálása emel az ég felé.

Tégy pontot arra, hogy „kifordulsz önmagadból.” Ennyi. Emberi méltóságod megőrizheted az érzelmek megélésekor is. A kilengések azonban nem arra valók, hogy beléjük ragadj; ők nem légypapír, te nem molylepke vagy. A pozitív hozadékok halványan festve is csodásak.

Írhatnék még ezer és egy érdekességet és magasztos méltatást a hátráló Vénuszról. Nem érdemes. Nem mintha nem érdemelné meg. A Fény kicsírázott Benned. Teszi a dolgát. Már tudsz róla, így még mélyebben jár át. Még teljesebben hat életedre.

kép: pixabay.com

a születő Fény kapja szárnyra a szerelmetes vágyakat

Pin It on Pinterest

Share This