2017. jún 15. 0

Vissza a megvilágosodásért

A Neptunusz jelenleg a Halak jelében jár, pár napja már megpihent, látszólagosan nem mozdul sehová égi útján, a Földről szemlélve. Ez a szusszanásnyi pihenő szombatig tart, akkor lassan hátráló mozgásba kezd és egészen november 23-ig tartja is retrográd mozgási irányát. A mélylélek és spiritualitás planétája otthon van, a Halak jelében jár, ahol a Jupiterrel közösen, társakként uralkodnak.

Vizsgáljuk meg a csillagos égen kirajzolódó helyzetét is: a bolygó a Vízöntő csillagkép jövőbe kiömlő, tisztító vizében lubickol, az égi egyenlítői csillagképek közül pedig az Eridanus, az alvilág hosszasan kanyargó, misztikus, beavató utat szimbolizáló szalagjának végénél áll. Ez a vég az Alfa csillag, ami a megvilágosodást képviseli; a hosszú, önlegyőzéssel kezdődő, majd nemesítő állomásokon át vezető út „végállomása”. Az önlegyőzés az első állomás, hiszen az Eridanus az Orion lábától indul, eredése a Rigel csillag, Nimród lába.

Retrográd bolygók esetében érdemes megnézni, honnan indul el hátráló útjára a planéta, hiszen az itt jelentkező feladatok lehetőségek magasabb szinten, jobb minőségben való megoldásához kapunk eszközöket, segítséget a visszafelé haladás során. A Neptunusz jelen helyzete a jövőért tett önzetlen, felszabadító és megtisztító munka mellett a misztikus megvilágosodást is jelöli, ehhez kapunk támogatást. A mélylélek bolygója az elkövetkező hónapokban mindvégig a Vízöntő jövőbe ömlő vizében járja visszafelé tartó útját, itt találjuk azt az üzenetet, amivel dolgunk van. Erősítsük fel az önzetlen, az egón túli és a feletti működéseinket. Tegyünk másokért, önénünkön túl; a megbocsátás, a valódi adás, adni tudás mély lélekből fakadó inspirációjának mind-mind helye és ideje van. A Halak zodiákusa miatt az összegzés, a végső igazságok megértése is játszik, felszínre bukkanhatnak régi, odalent fortyogó dolgaink, lehetőséget adva, hogy most kezdjünk velük valamit, ideje a szembenézésnek és a felfényesítésnek.

kép: www.wordpress.com

Szólj hozzá(nk)!