2018. Júl 27. 0

Vissza az emelkedésbe

A minap egy szépséges farkasszemezés kapcsán már említettük röviden a hátráló Mars aktuális pozícióját: a Vízöntő asztrológiai jelében retrográd mozgást végző vörös bolygó egyúttal a Sas csillagképébe is megérkezett. Nem csak megérkezett, de egészen addig itt is fog tartózkodni, amíg még nyílnak a völgyben a kerti virágok, zöldell a nyárfa az ablak előtt, azaz szeptember végéig; a direktbe fordulást követően is az emelkedés csillagképében jár az erő planétája. De mit is jelent mindez?

A visszatérés felemel; a múltunkba való visszautazás nem eltemet és lenyom, hanem kezünkbe adja saját repülőnk indítókulcsát. A retrográd bolygó üzenetében megjelenik a visszatérés az előrehaladásért, olyasvalami minőségért kell érdemes visszamennünk, amivel sokkal jobban és eredményesebb léphetünk előre. Általánosságban elmondható, hogy picivel több erőbefektetést igényel ez a fordulat, ám bőségesen és hatványozottan kárpótol bennünket a teli gyümölcsöskosár, a valódi kincs, amihez így hozzájutunk. A mostani aspektusban fontos tudatosítanunk magunkban, hogy erőt és energiát fektetve a dolgok tisztításába és felszabadításába, elképesztő módon megkönnyebbülünk, felszabadulunk. Itt lép, helyesebb fogalmazva röppen be méltóságteljesen a Sas. A jelen helyzetben ugyanis nem lineáris, „ha ezt megteszed, akkor majd ez és ez a jutalomfalat vár rád” energia működik, hanem – csodálatos módon – már maga a tisztítás, a dolgok kimondása és felszínre hozása megadja a szárnyalás, az emelkedés élményét. Maga az út a csoda, a célba érkezés pedig bónusz.

Emlékezzünk, a Sas minőségében az emelkedés és az égbe ragadás mellett ott a magasabb világokkal való kapcsolat, az elrévülés, merengés is. A méltóságteljesség ugyanúgy részünkké válik, egészen szuper módon tudunk kioldani régi lelki epeköveket és érzelmi zárványokat. Nem mondom, hogy nem jár ez a folyamat néha könnyekkel, de a könny megkönnyebbít, a szógyök nem véletlenül azonos; édes anyanyelvünk itt is megmutatja, milyen szoros a két dolog közötti összefüggés. Éljünk a lehetőséggel, azzal a felkínált szabadság-élménnyel, ami a(z esetleges) hörcsögperspektívából felemel az égen vitorlázó sasmadár szintjére.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!