+36 30 855 2287 janos@ladonyijanos.hu

A hét végéig érezteti hatásait a Plútó és a Vénusz kapcsolata: a két planéta a megértésre törekvést, a gondolkodást megtestesítő sextil fényszögön keresztül kapcsolódik. Az értelem és az érzelem szintéziseként is tekinthetünk kettejük viszonyára: a Halakban járó Vénusz az érzelem oldaláról lép táncba, míg a Plútó a Bakban ballag, a föld elemének szilárdságát ötvözi az előrelépés fontosságával. A mélységek meglátása és a plútósan sokat emlegetett – jó értelemben vett – radikalizmuson túl itt játszik a regeneráció minősége is: a megértés hozzásegít a továbblépéshez, ám ez a lépés lehetséges, hogy az új felépüléséért való, alapokig ható rombolás helyett regenerál és a gyökeres változást odabent végzi el. Odabent, akár szívről, lélekről, kapcsolatról beszélünk.

Fontos a mélységek bejárása, mert innen tudunk magasra emelkedni (háttérben a Sas csillagkép fénylik), ám ne higgyük, hogy minden mélységbe induló utunk fájdalommal köveződik ki. A merülés nem mindig forrázás. A mélyben lapulnak az igazgyöngyök is, akkor is, ha éppen sár, sz@r, vagy föld, netán ezek elegye borítja. Hajlandónak kell lenni kezünk bepiszkítására a kincs megragadásához, finnyáskodás nélkül nemigen transzformálódunk mélyből a magasba.

170118par

A mostani napok társunkkal való együttműködésünk korlátjaira is segítenek rávilágítani: itt már látjuk, mibe ütközünk újra és újra; láthatóvá válnak az érzelmi lécezések. Természetesen erőnk is adatik átlépni rajtuk, netán a múltnak átadni őket (= lebontani). Minden munkánk, amit itt elvégzünk, segít közelebb kerülni, nemcsak egymáshoz, hanem – egymáson keresztül – a magasabb minőségekhez, az egy-ség élményéhez. Tekinthetünk a páros játékra valódi Isten-tiszteletként is, amikor az eggyé olvadásban megélt katarzis templomban meg nem jeleníthetően hozza el a Teremtő energiáit és szeretetét.

kép: www.pixcove.com

Pin It on Pinterest

Share This