Szombaton követi a Jupiter a Küszöb Őrét, azaz ő is megérkezik a Vízöntő asztrológiai jelébe. Érdekesen intenzív időszak köszönt ránk, mert a kiáradás princípiuma az áradó-árasztó Vízöntőben nem éppen unalmas és száraz hónapokat vetít elénk. A tegnapelőtti írásban a Szaturnusz jegyváltásáról beszéltünk, pár fogalom ismerősnek tűnhet, ami nem a véletlen műve, több puszta mechanisztikus ismétlődésnél. A tudás szabaddá tesz. Nagyon fontos, hogy itt mélyről jövő, intenzív vágy öleli körül a tudást. Ez a késztetés egyaránt célozza a megismerést/befogadást és a továbbadást is, azaz nem kotlósként ücsörögsz azon, amid van, hanem belső tiltakozás nélkül osztod meg embertársaiddal, hiszen a tudás – ellentétben az ischlerrel, a padlizsánkrémmel és a szilvalekvárral – nem tud elfogyni. Nézzük meg, hol is „található” a Jupiter a bolygók sorában! A szeretet bölcsességének égi vándora a Mars és a Szaturnusz között helyezkedik el, ám ez csak a felszínen és látszólag egyértelmű, ugyanis kettejük között még ott van valami. Ez a valami nem más, mint az aszteroidaöv. Egy vaskos, kozmikus törmelékhalmaz, ami próbára teszi a Marsról Jupiterre jutást. Ne fizikai értelemben gondolkodj erről, képzeletbeli űrhajód hajtóművébe kóbor sirályként nem hullanak a bolygószemcsék, nem is rakoncátlankodó izlandi vulkán. Spirituális értelemben a tudáshoz való eljutás útján erőfeszítéseket teszel; legyőzöd a félelmeidet, a kishitűségedet és bizonyítod: él, mi több: lobog benned a tűz, aminek fénye és melege elvezet a bölcsüléshez. Így jutunk el a Jupiterre, ergo a bölcsülés nem ölbe hulló lottóötös.

Vízöntő Jupiter idején könnyebben talál egymásra tanító és tanítvány; jó tudnod, hogy mindkét minőségben érdekelt lehetsz. Ha most furcsálkodsz, gondold végig: aki hozzád hasonló úton lépdel, csak kicsit mögötted, számára példaadó és tanító is lehetsz egyszemélyben. Ez nyilván felelősséggel jár, ám az édes mellékzönge, s nem teher. Idebiggyesztek egy zárójelet, amiben – kivételesen – alacsony szintekről szólok, de mindezt csupán azért teszem, hogy tudd, mire érdemes figyelned. Vízöntő: szabad áradás. Jupiter: kiterjesztés, kiáradás és – zsírháztartás is. Jupiteri energiáid nem kellően magas szintű működtetése hájrétegeket pakolhat rád. Nem azt mondom, hogy a Vízöntő Jupiter „elhízat,” hogy kerékbe törjem édes anyanyelvünket, de figyelj oda rá! Ha ilyen „tüneteket” tapasztalsz, mint hirtelen derékkörméret-növekedés, úgy gondold végig, vajon a benned élő Jupitert jól alkalmazod-e mindennapjaidban. Eddig a zárójel és a hungarikum elhízás miatti vészcsengettyűzés.

Vízöntő Jupiter idején a hitednek nincs korlátja (legfeljebb önmagadban, azaz most is igaz a tétel: az ég és közötted csak te vagy képes az áramlást homokóra-szerűen szűkíteni). Az önmagadért való kiállás egyik próbája lehet, ha a külvilág némely – jellemzően és többnyire kéretlen – tanítója erre mégis kísérletet tesz. Figyelem! Őt nem plútói módon érdemes eltávolítanod a bolygó felszínéről, hiszen most a Jupi ül a fókuszban, azaz végtelenül határozottan, de bizony, bizony – szeretettel. Ha ez esetében – még – nem megy, ha túl erős a megsemmisítési kényszered, tűzd céltábládra előbb a „semleges elfogadás” minőségét és csak utána akarj továbblépni; mindenesetre a keménységet hagyd meg a jégcsapoknak és az éjjelre kint felejtett, lábosba fagyott ünnepi ebédnek. A benned élő istenség felszabadítására is kitűnő a most kezdődő időszak – emlékezz, nem kőből épült templomban, tebenned/tibennetek lakozik az Isten, ezt hiteles forrás jelentette ki Jézus személyében.

Vízöntő Jupiter idején tisztul és fényesedik a jövőképed. A 2020-as esztendő történéseit a profán média meglehetősen egyoldalúan tálalta; kellő tudatosság és önmagad időről időre történő emlékeztetése nélkül megeshet, hogy fellegek gyűltek köréd és föléd – képzeletben. Ezeket – is – oszlatja el a mostani váltás. A jövőtervezés során tisztán látod az utadat, ami előre, egyben felfelé is visz és vezet. Kérlek, értsd meg: nem fér össze, azaz nincs közös halmaza a félelemnek, a rettegésnek, a jövőtől való zsigeri parának azzal, ami a csillagos ég aktuális állásaiban fénylik. Döntsd el, kinek adsz igazat: a befos@tó riogató „híreknek,” avagy annak, ami az égen, a csillagok világában fénylik. Emlékezz: az önismeret útját járó csillagszülött azt nézi, ami az égen repül, nem azt, ami a földön mászik.

képek: wall.alphacoders.com

Pin It on Pinterest

Share This