Szerdán reggeltől a Vízöntő zodiákusában folytatja égi útját a Mars. Az elkövetkező időszakban hajlamosak lehetünk a lobbanékonyságra, ha a szabadság, a tiszta viszonyok kerülnek terítékre. Vízöntő Marskor mocorog és a kitörést várja a szabadulás ereje, a keretekből, zárt rendszerekből való kirobbanás esélyes. Ilyenkor bennünk munkál a változtatás, a magasabb, tisztább minőségek eléréséhez szükséges erő.

A Marshoz tartozik egyébként is a félelmeink legyőzésének és saját korlátaink meghaladásának energiája; a mostani időszakban a nemes önlegyőzés, a bennünk lakó démon felett aratott győzelem egyben a szabadság és a tisztaság irányába repít. Repít, mert a Mars még mindig a Sas csillagképében halad, így a szabad szárnyalás igazán markánsan része jelen valóságunknak.

161109palmak

A Vízöntő okán említést érdemel az önzetlenség minősége is. Az érdek és ellenszolgáltatás nélküli adás által megélhető felszabadító, mámorító; a tér és idő koordinátarendszere fölé emelő megértés és jó érzés az elengedés szabadságából fakad. A Mars érintettsége megfűszerezi ezt a folyamatot a lelkesedéssel, az átszellemült, tüzes inspirációkkal, amikor teljes szívvel és lélekkel tudjuk a segítést, az odaadást gyakorolni. Csodálatosan jó gyakorlat annak, aki amúgy erősen ragaszkodik az anyagi világ javaihoz, most ezen a téren is megélheti az önlegyőzés magasba emelő folyamatát.

Spirituális megélése a Vízöntő Marsnak a sport általi ajándékok begyűjtése. Ide tartozik a reggel korán felkelés és a kényelmetlenségek vállalása a kapott endorfinért és az önmagunk restsége felett aratott győzelmek jó érzéséért cserébe. Bármilyen profánnak és hétköznapinak tűnik, de a sport az egyik leginkább önmagunkhoz közelebb vivő tevékenység, az önismeretben – véleményem szerint – nehezen nélkülözhető. Az erőfeszítés által elért felszabadulás valódi tanítása pedig nehezen pótolható más úton; a közvetlen, nem elmismásolható visszajelzéseknek hála. A test-lélek-szellem szent hármasságának egyensúlyáról már nem is beszélve.

kép: www.hdwallpapersets.com

Pin It on Pinterest

Share This