Csütörtökön késő este lép át a Nap a Vízöntő zodiákusába, figyelmünk központjába helyezve a tisztaság és a szabadság minőségeit. A Vízöntő két korsóból önti a vizet: egyből a múltba egyből pedig a jövőbe; azaz mind a múlt megtisztítása, mind a jövőért végzett felszabadító munka jelentősége megnő. Itt jelenik meg az is, miképpen tudtam a múltban elvégezni a dolgaimat, ennek függvénye ugyanis, mennyire válok szabaddá.

170117vizonto

A Vízöntőben jelentkező szabadság az alkotó erőket is erősíti: önzetlen, az alkotó személyétől függetlenné nemesülő, önálló ételre kelő művek születésének ideje is beköszönt most. Analóg ennek energiáival az önzetlenség és az adni tudás, a szabadon megélt, csikorgó fogzománctól mentes adni tudás ereje. Jó tudnunk, hogy a kiegyenlítődés okán az adás mindig megtérül, ha nem akkor, nem attól és nem úgy, ahogy elvárnánk (de ne várjunk el!), akkor is. Itt pedig árad a bőség, a Vízöntő csurranás és cseppenés helyett bőséggel ad is.

Az újítások és a korlátokon kívül való gondolkodás úgyszintén ide tartozik: a korlátokon túl, azokat átlépve a megszabadulásba érkezünk meg.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This