Szeretünk elkezdeni dolgokat, de lezárni és befejezni sokkal kevésbé. Nem is olyan rég arról ejtettünk szót, vajon miért történik így. Némi csavarással érlelődött tovább a fő gondolatszál és öltött testet némi asztrozófiai színezettel. Amikor valamit elengedsz, lezársz, befejezel, automatikusan tisztulsz. Az a bizonyos minőség már nincs veled és benned. Persze ehhez szükséges, hogy „végelszámolás”-jelleggel tedd meg ezt a fontos aktust: anélkül, hogy hiányt, őszintétlenséget hagytál volna magad mögött. Ezt azért nem kívánom tovább hangsúlyozni, mert tudatos ember számára alapvetés.

A szálak elvarrása analóg a légballonból kidobált homokzsákokkal. Így tudhatod, hogy a megkönnyebbülés és az emelkedés is törvényszerű pozitív hozadékként mutatkozik meg. Ha egy kicsit felfelé tekintünk, a bolygók közül a Szaturnuszt pillanthatjuk meg, mint segítő energiát.

Igen, a gyűrűs bolygó elképesztően sok pluszt ad a lezárásokban is. Segít kikristályosítani, mi a fontos, vele és általa ismerhetjük fel a számunkra releváns, valódi értékeket. Tudom, hogy a Szati nem túl népszerű az „általános” asztrológia köreiben, de a hajnali harmatvizes fürdő sem, pedig tudvalevőleg egészséges. Engedjük el az előítéleteinket; igyekezzünk nem egy gátló-korlátozó energiaként tekinteni rá.

A Szaturnusz magas szinten való működtetésével összeszedetté, koncentrálttá érünk és nemesedünk. Ahol és amikor már nem akarunk ide és oda is kacsintó vásári öszvérként cikkcakkos energetikai nyomvonalat hagyni magunk mögött. Képesek vagyunk arra, hogy eleve kizárjuk, amivel nincs dolgunk. Nem beszűkültség és egyáltalán nem begyepesedettség, ha ki tudod zárni a számodra lényegtelen és irreleváns dolgokat. Itt érdemes egy pillanatra megállni. Nyilván felbukkant a „nyitottság” fogalma.

Mondd el őszintén, mennyi hasznod származott abból, hogy össze-vissza lefetyeltél és ezt-azt magadra szedtél, mint kutya a bogáncsot? Ugye? Lehet, hogy susog benned egy hang, ami biztat, ebbe is, abba is fogj bele, nézd meg, hátha éppen ott lapul az üdvösség, te pedig szemellenzős kocsis lóként baktatsz el mellette. Vajon eddig hányszor jött be ez a céltalan, mindenbe belekapok-belekóstolok mintázat? Ha többet adott, mint elvett, akkor tarts ki mellette, de meg lennék lepődve, ha ezt találnád valódi válaszként önmagad belső-alsó rétegeiben. Ez a fajta figyelemszétszórós–lefetyelős-szórakozós énrészed az odázásról, a halogatásról, a fontos és lényeges dolgok elől való menekülésről szól, neki táplálék a szétesettségben megkapható sok-sok színes, törött üveg (amit aztán drágaköveknek hazudunk önmagunk előtt).

Szaturnuszi energiáid támogatnak a lényegtelen dolgokra való nemet mondásban. Merd őket használni, merj nemtrendi lenni. Figyeld meg, amint így kezdesz el működni, azonnal tisztelet ébred irántad másokban (de ne ez legyen a célod és fő motivációd). Nyilván lesznek értetlenek és olyanok, akik szemedre hányják a változást, de azért van két füled… Ugye, tudod, miért? Igen, hogy szabadon választhasd meg, melyiken engeded be, majd a másikon azonnal ki az ilyen károgásokat.

A tartásod szilárdul, nem akarsz már kilendülni minden apró behatásra. Nem érzéketlenné válsz, csak tudod, mi van a fókuszodban, és ami ettől eltér, arra nem ugrasz rá, még ha habos-babos rózsaszín is. Érzed már, mekkora hatalom? Barátkozz a tudattal, hogy ez a mérhetetlenül nagyszerű erő ott van veled és benned. Lásd meg, hogy a Szaturnusz nem egy gátló és korlátokat fabrikáló rohadék, hanem az igazi mester, aki benned lakik. Stimuláld és éld meg a letisztulás nagyszerűségét!

kép: pixabay.com

 

a fölösleges minőségeket tudatosan letéve emelkedsz – és az utadat is tisztábban látod

Pin It on Pinterest

Share This