2019. jan 06. 0

Zseniálisan a termékenységbe

Már a cím is hatásvadász, az égi helyzet pedig, amit takar(gatna, ha tudna…) még inkább: az Uránusz direktbe fordulásáról szól a mai szösszenet. Vannak dolgok, melyek annyira fontosak, hogy az ismétlésük – még ha időnként szinte unalmassá is válik – bocsánatos és kívánatos egyben. Az uránuszi fordulat is ilyen, ám most egy picit nézzük más szemszögből, hiszen az egyik olvasatról esett már szó a szabadság és tisztázás planétájának szusszanása kapcsán. Az ismét direkt irányban haladó Uránusz erősíti gondolkodásunk szabadságát: őáltala láthatunk túl a berögződéseken és a szellemi keretrendszereken. A róla szóló aktában akad egy rovat, azzal a sorral: „legjobb barátja”. Itt egy kérdőjel vonja magára a figyelmet, nem mintha barátságtalan planétáról beszélnénk, hanem a sablonok és a tudati kényszerpályák megkérdőjelezése alapmotivációja, innen fakad az életre szóló barátság ezzel a príma írásjellel.

Most kitűnő alkalmunk van tudatosítani magunkban, hogy életünk és sorsunk azzal a tollal íródik, amit a kezünkben tartunk. Nem más írja, nem a kib@szott kedves főnök, anyós, politikus, hanem mi magunk. Az előbb felsorolt spirituális beavató társaink legfeljebb segítenek bennünket az úton azzal, hogy időnként/alkalom adtán/rendszeresen helyzetbe hoznak. De dönteni nem tudnak és nem is fognak helyettünk. Nálunk a kormánykerék, így ezzel az életkönyvet író tollal most díszes kérdőjeleket kanyaríthatunk minden olyan tézis mögé, aminek lejárt az ideje és korlátoz bennünket. Tényleg így kell lennie? Tényleg nem mondhatok nemet? Tényleg nem mondhatok igent? A vágy tényleg az a kis rohadék, akit két kézzel kell megfojtani magamban? Itt tetszés szerint folytathatjuk a felsorolást.

A mostani pont egyrészt szól az (újra)kezdésről a Kos asztrológiai jele miatt, ahol az Uránusz fordul, másrészről az összegzésről és a meghozott döntésről, merre is induljak el (Halak csillagkép, annak is a legfényesebb, alfa csillaga, az Al Rischa, ahonnan a visszaúszó és a kiemelkedő halacskákhoz vezető fonál indul ki). A kettő nemhogy nem mond egymásnak ellent, hanem elképesztően jól egészíti ki egymást. Az asztrológia a hétköznapok gyakorlati oldalára használható, praktikus eszközrendszer. Innen nézve valóban új időszámítás kezdődik és nem csupán a 2018-ból 2019-be lépés miatt. Az új esztendő tényén túl jó tudnunk, hogy az Uránusz a csillagos ég forradalmára, ő nem a hátsó ajtónál, fejet lehajtva és szemet lesütve kér suttogva bebocsátást, miközben szemérmesen forgatja rágott körmű kezében gyűrött sapkáját, hanem berúgja az ajtót, vagy még inkább berobbantja. A Kos jele a kezdetekről is szól. Ez az energia hihetetlenül segíti a valódi megújulást, hogy megmaradjon a lendület és a tetterő az elkövetkező időszakban, mikor teremtünk és alkotunk. Nemsokára, mindössze két hónap múlva ugyanis a bolygó átlép a Bika zodiákusába, ahonnét elindult hátráló útjára hosszú hónapokkal ezelőtt. A Bika pedig a teremtésről, a termékenységről, az építésről szól, itt valósítjuk meg mindazt, ami belül megformálódik bennünk; anyagba öntjük álmainkat.

Csillagképi hátteret nézve pedig látjuk, hogy itt és most, bennünk, felsőbb énünkben dől el, helyesebben szólva magasabb szellemiségünk dönti el, merre induljunk meg. Itt sincs szó tanácstalanságról, mert az Uránusz egyben a zsenialitás bolygója is. Ugyan miképpen tudnánk nyáladzó, bamba döntést hozni ezzel az energiával? Igen élénk, színes szikrák, pezsdülő gondolatok, és vívmányok díszítik a princípium útját. Miért ne jutna ebből nekünk is? A hatás mindenkié, itt még az ólomszkafander sem „segít.” Megújulás és függetlenség (ami nem kényszeres elszakadást jelent, hanem a visszahúzó energetikájú függőségi viszonyok megszüntetését), valamint szellemiségünket emelő vívmányok, mint magas szintű uránuszi „termékek” hatják át létezésünket, ezzel a töltettel lépünk tovább. Ugye, milyen csodás időket élünk ebben a nagyszerű világban?

u.i.: idén még élvezhetünk retrográd uránuszi hatásokat: augusztus közepétől újabb, mintegy öt hónapnyi tolatás vár a bolygóra, de ez már végig a Bika zodiákusában történik

 

képek: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!