A Nap szerdától a Bika zodiákusában folytatja égi útját. A Bika a termékenységről, a teremtésről szól, az anyag világában élvezhető és létrehozható tobzódó bőségről. Most eljött ennek az ideje, ahogyan a tavasz azon időszakát éljük, amikor napról napra színesebb, illatosabb és élőbb a természet, az élet minden fronton berobban és győzedelmeskedik.

Előtérbe kerül a biztonság megteremtése és a stabilitás elérése – elsősorban az anyag világában, de nem elválaszthatóan a talapzatként szolgáló érzelmi alapozástól. A Bikában az anyag termékennyé tétele magával hozza a lelki szilárdság alapjait, hasonlóan, mint amikor az örömmel végzett, de embert próbáló fizikai munkával töltött nap végén lelkünk is mosolyog, mert kidolgozta magát és megkönnyebbült. Fontos, hogy különbséget tegyünk a birtoklás és a biztonság között: attól, hogy pénzt, javakat, a bőség általános státuszszimbólumait magunkának tudjuk, még nem feltétlenül érezzük biztonságban magunkat. Lényeges, hogy az anyagi világ dolgai értünk legyenek, minket szolgáljanak, a biztonságérzetünk megteremtéséért működjenek és ne mi váljunk ingatagnak érzett vagyonunk rettegő rabszolgáivá.

A Bika jelét a Vénusz uralja, így a kapcsolatok fontossága is felerősödik, ezen a területen a harmónia és egyensúly megteremtése kerül előtérbe. Stabil és kiegyensúlyozott az életünk, ha biztonságban érezzük magunkat, tudjuk, van mit a tejbe aprítani (érzés, nem mérlegfőösszeg!) és a külvilággal, embertársainkkal való viszonyulásunk is együttműködő, magában hordozza barátságos, az élet szép oldalát fókuszban tartó erőinket. Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy az élet élvezet, az örömök elfogadása és önfeledt megélése is ide tartozik, legyünk nyitottak erre az irányra is. Fejlődni nem csak kínok és veríték által lehet, az örömökre, a boldogságra való képesség legalább ennyire (sőt!) tanító erejű.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This