2017. ápr 25. 0

Bika újhold

Szerdán kora délután a Bika jelében találkozik Nap és Hold, azaz újholdat ünnepelünk. Megújulunk és ez a megújulás egyben biztonságot és stabilitást hoz életünkbe. A teremtés és a termékenység erői felébredve munkálkodnak testi-lelki és szellemi, tudati szinten egyaránt. A Bikát szokásos az anyaggal azonosítani, ami persze túlzó leegyszerűsítés, de valóban, az anyag szintjén való megújulás markánsan megjelenik. Anyag alatt nem csak pénzt és Erzsébet utalványt értve, hanem minden, a földi létezésben élvezhető, örömöt és tapasztalást kínáló eszköz és minőség is ide tartozik.

Új, magasabb szintű kört indíthatunk az itt és most megélhető örömök élvezetében, azzal a bizonyossággal, hogy tanulni bizony nem feltétlenül könnyek és veríték árán kell és lehet, hanem módunkban áll – szabad választásunk miatt – nevetve, mosolyogva és önfeledten megélni mindazt, ami miatt kiválasztottuk jelen életünket erre a csodálatos játszótérre. Azt is tudjuk, hogy nem csak a játszóteret, hanem játszó pajtásainkat, kedves és segítő tanuló és tanító társainkat is önként és szabadon táraztuk be egy sokkal magasabb tudatossági szinten. Az persze előfordulhat, hogy megbeszéltük, ő most anyós/főnök/ellenlábas köntösben jön játszani és vállalja ezt a szerepet, de akkor is a barátunk és játszótársunk. A Bika újhold a kapcsolatok magújulásában is segít, hiszen a Bika zodiákusát a Vénusz, a kapcsolatok bolygója uralja.

Ha pedig egy pillantást vetünk a Vénuszra, azt látjuk, péntekig még a Halak jelében jár, a mostanában sokat emlegetett visszaúszó halacska kötöttségeket szimbolizáló fonalánál, ha csillagképi értelemben vesszük szemügyre Afrodité bolygójának helyzetét. A megújulásban most az örömök és az önfeledt tapasztalások ereje jelenik meg, kiegészülve a kapcsolatok tanulságainak meglátásával és egyben az itt megbúvó kötelékek elengedésével. Az új nem kompatibilis a visszahúzó és megkötő energiákkal, így már nem kell magunkkal vinnünk őket; minden égi segítség a rendelkezésünkre áll (nem csak a Bika újhold miatt, általában is ezekben a hetekben), hogy magasabb és tisztább minőségben élhessük meg emberi kapcsolatainkat. Emlékezzünk: tanulni legtöbbet a kapcsolatainkból tudunk és tanulni örömmel is lehet. Rakjuk össze a kettőt: a kapcsolatokból örömmel tanulni az igazán jó dolog.

kép: www.allevents.in

Szólj hozzá(nk)!