Hétfőn késő este lép központi csillagunk, a Nap a Nyilas állatövi jegybe, csillagképi háttérként a Skorpió és a Kígyótartó jelenik meg. Kulcsfontosságú a Fény: a látható, kívülről érkező világosság mennyisége napról napra csökken. Ezzel párhuzamosan növekszik a belső fény, a belső ragyogás fontossága: a fókusz továbbra is befelé irányul: a korábbi, titkokat, álmokat és ösztönöket kutató, alámerülő Skorpió-minőség után itt az ideje valódi, használható tudássá transzformálni a felszínre emelt kincseket. A változtatás és a tudás, a bölcsesség meghatározó minőségei a Nyilasnak: mind tanulóként, mind tanítóként megjelenünk: a tudás befogadójaként és továbbadójaként is beállunk a szerepbe.

A megszerzett ismeretek rendszerezésének, a nagy egészben való elhelyezésének késztetése is ide tartozik. A Nyilas nagyvonalú, nagy ívekben gondolkodó időszak, a gáláns, áradó szellemiség a sajátja. A kiáradás és a bőség egyebekben is jellemző, mivel a Jupiter uralja, aki egyben a szeretet bölcsességének is képviselője. A Nyilas nyílvesszejének hegye a Skorpió szívére, az Antaresre céloz, szimbolizálva ezzel a legmagasabb minőségű szeretet mindennél fontosabb voltát: ez a cél, ez az etalon; minden gondolat, eszme, tett ennek elérése és működtetése érdekében munkálkodik.

161121nyilas

A vallásokkal, filozófiával, Istennel való foglalatosság ideje is elérkezik, ahogyan az isteni minőségek megélése, érzékelése is, mert itt már az Istenek Útja, a Tejút felé haladunk, majd rá is lépünk a fényösvényre. A szeretettel átitatottság segít megérteni és fogékonnyá vélni embertársaink iránt, ebben az időszakban igazán együttműködően, termékenyen működünk társulásokban, csapatban, családban. Család alatt nem csak vérségi alapon értelmezett család értendő, avagy Richard Bach örökbecsű meghatározása szerint:

”A Kötelék

mely igaz családod összefűzi,

nem a vér, hanem

az egymás élete iránti tisztelet

s a benne lelt öröm.

 

Ritka, hogy egy család

tagjai egyazon

fedél alatt

nevelkedjenek.”

 

A poláris világ nemtelen politikai csatározásán messze túlmutató, valódi magyarságérzés- és tudat is fokozódó, jobban és mélyebben megélhető valóságunkká válik, mert magyarként a Nyilas népe vagyunk. Ez a minőség, amikor sem sértettség, sem bosszúvágy, sem egyéb lehúzó erő már nincs velünk, hanem a gyógyító, tanító erőket élhetjük meg és működtethetjük, ragyogtathatjuk, árasztva a Fényt.

kép: www.pinterst.com

Pin It on Pinterest

Share This