2017. aug 26. 0

Oroszlán Vénusz

Szombaton lépett át a Rák zodiákusából az Oroszlánba a Vénusz. A legmagasabb minőségű elfogadó szeretetet tudjuk belevinni kapcsolatainkba, ezen a szeretet-szűrőn át látjuk a másikat, kiváltképp a Kedvest. A mostani időszak remek az elfogadásra is; ha eddig (még) meg akartuk változtatni a másikat, most felülemelkedhetünk ezen a késztetésen és a maga valójában, minden „tartozékával”, azaz sajátosságával fogadhatjuk el embertársainkat. Valójában ez az elfogadás jelenti a szeretetet. Oroszlán Vénuszkor szeretni is jobban tudunk, de nem olyan üzleti alapú szeretettel: jó, ha viszontszeretnek, de nem feltétel, ahogyan semmi sem az. Megélhetjük bármely emberi kapcsolatunkban az érdeknélküliséget és ezáltal a szabad, kötetlen szeretetet is.

A szeretet termékenyítő mivoltát is megélhetjük, ahogyan az ezzel járó ajándék örömöket is: a mostani időszakban a derű, a ragyogás és a humor valamennyien mindennapos vendégek életünkben, sok-sok örömet és mosolyt hozva. Tartsuk nyitva az ajtót számukra.

Mélyebb megélési folyamat annak meglátása, hol akarom (le)uralni a társamat. Ez már haladó szint, hiszen amikor megérkezik a fénysugár, elsőre nem tetsző dolgot mutat (ugyan melyikünk örülne a szembesülésnek, miszerint a párját uralni akarja?). Haladóként azonban meg tudjuk lépni ezt a szintet is, képesek vagyunk a görcsökkel átszőtt, enyhén zsarnoki energiákat felfényesítve elengedni és kicserélni szeretet-alapú, szabad aranyszálakra. Amikor ilyen módon huzalozzuk át egy-egy emberi kapcsolatunkat, szintén a fokozódó öröm és a másik szabadságának tudatosítását követő elmélyülés, egymáshoz közelebb kerülés érik meg, mint „jutalomfalat”. Lehet rövid pórázon vezetni valakit, aki ezáltal nem tud (olyan könnyen) szabadulni, de nem sok köszönetet találunk a kényszerből született „engedelmességben”. Ellenben ha megadjuk a szabadságot neki, bízunk benne és a korábbi, kapcsolatba fektetett energiáinkban, a szabadidomítókhoz hasonlóan megélhetjük, hogy a másik önként és boldogan, kötelékek nélkül él és virul az oldalunkon, mindkettőnk jóval magasabb minőségű örömére.

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!