Szerdától a Szűz zodiákusába lép át a Mars, hogy hozzásegíthessen bennünket korlátaink átlépésével a valódi rend állapotának eléréséhez. Belső igényünk ébred a rendszerben való gondolkodásra; arra, hogy végre elhelyezhessük önmagunkat a Nagy Egészben. Ennek eléréséhez pedig késszé válunk áldozatot hozni, a Mars a nemes önlegyőzés erőit társítja a Szűz stációjának áldozati minőségeihez. E két energiai fúziójából valami egészen nagyszerű, különleges dolog tud megszületni: a felajánlott áldozat erői valós, meghatározó változásokat képesek életünkbe (le)hozni. A vörös bolygó amúgy is a mágia, az átalakítás princípiuma, itt is kettőzött jelentősége van a változtatásnak, a változás útján való felemelésnek (hiszen azért változtatok, hogy jobb legyen).

A Mars az Oroszlán jeléből érkezik, ahol már átitatódott a rálátás minőségével, itt és most pedig helyre tudjuk tenni dolgainkat, mégpedig lendületesen, lankadatlanul. Nincs olyan, hogy túl nagy falat lenne a rendezés, hiszen az önmagunk meghaladásához szükséges erő mindig a rendelkezésünkre áll. Ebből pedig egyenesen következik: nincs kifogás. Persze gyárthatunk, de minek gáncsolná el magát az ember?

Említést érdemelnek az angyali minőségek is: Szűz Mars idején a velük való kapcsolatból erőt meríthetünk, kirángathatjuk magunkat (persze finoman; attól, hogy erős valami, még lehet egyben finom is…) a megrekedtségekből. Ha élnek még bennünk félelmek, szorongások, érdemes angyali segítséget kérve megszabadulni tőlük, és legyőzni ezt a mumusunkat (is).

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This